Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psa schovali během bouřky u sebe doma, majitelka si pro něj přišla s kladivem v ruce

Autor: shp - 
29. července 2015
11:51

Pejsek ze Zlína se polekal při silné bouřce a majitelce (33) utekl. Neměla ho totiž na vodítku. Zvíře nalezla patnáctiletá dívka, která ho vzala k sobě a sestře domů. Jenže panička psa se o jeho současném pobytu dozvěděla, a když nebyl nikdo doma, rozhodla se, že se k němu dostane za každou cenu. S kladivem v ruce!

Netradiční případ začal minulý pátek výjezdem Městské policie ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy. V jednom z bytů měli podle volajícího muže (32) štěkat dva psi, přičemž jeden z nich měl být uvnitř zaklíněný za žaluzie.

Protože byl psí štěkot naléhavý, domníval se muž, že se uvnitř nachází někdo v nouzi. Vyšplhal proto po zábradlí do otevřeného okna, kde pejskovi pomohl a zkontroloval, že doma není nikdo v ohrožení.

Když stejnou cestou byt opustil, narazil na ženu, která pátrala po svém psovi, kterého poznala v jednom ze zvířat uvnitř bytu. S přivolanými strážníky se proto zkoušeli dopátrat kontaktu na majitele bytu, ale marně. Ženě tak nařídili setrvat.

Jenže později večer dostali strážci zákona další hlášení, a to o rozbité skleněné výplni balkonu bytu, u kterého zasahovali. Když dorazili znovu na místo, nalezli před domem zraněnou a zakrvácenou ženu, která tvrdila, že pes uvnitř je prostě její.

Na místo se znovu vydala na vlastní pěst s kladivem v ruce, kterým rozbila sklo. Jenže při pokusu o získání zvířete zpět se zranila a museli ji ošetřit zdravotníci z přivolané záchranky. Zanedlouho ale dorazila majitelka bytu, která celou záležitost vysvětlila.

Vyděšeného psa nalezla její sestra, chtěla mu proto poskytnout dočasný úkryt před bouřkou u sebe doma. Ráno pak chtěla v okolí sídliště vylepit letáky. K tomu ale kvůli majitelce čtyřnožce už nedošlo…

bibs_7 ( 8. dubna 2017 07:59 )

 "K tomu ale kvůli majitelce čtyřnožce už nedošlo." Já byla v tom, ze ta zenská byla jen obycejný vozralý debil.... a vona to byla čtyřnožka.

lubos5450 ( 30. července 2015 22:01 )

 Já jsem byl ten, kdo vylezl do bytu a uvolnil psa, komunikoval s jeho majitelkou a hledal spolu se strážníky a později i státní policií řešení, jak majitelce psa vrátit. Později jsem ji poskytoval i první pomoc, když psa kladivem chtěla "osvobodit". Tím ho mimochodem vystavila hromadě střepů z poničené výplně dveří. Celkem tedy asi 4 hodiny času, který jsme spolu s manželkou chtěli pomoci. Majitelka psa by měla vyjádřit spíše vděčnost a to i slečně, která psa schovala. Namísto toho byla jen agresivní a vulgární. Jistě v tom sehrál roli i alkohol ale s tímto přístupem jí už třeba přístě nepomůže nikdo. Ale i tak jsme rádi, že jsme psovi pomohli.

tes17 ( 29. července 2015 15:30 )

 Chtěla nych dodat,že psa našla má 18ti letá sestra,ne ja. Byl jen v mém bytě. Dále by mělo být zmíněno že paní byla pod vlivem alkoholu a pes byl zanedbaný,špinavý a celý zmáčený. Už několikrát se stalo že se tu pejsek potuloval a bylo mi řečeno,že ho i paní zbila. Chtěli jsme pomoct pejskovi v nouzi, a vymstilo se nám to tak, že jsem musela zaplatit 4800 za rozbité okno, a obávám se,že po paní to budu vymáhat ještě dlouho.

ellenic ( 29. července 2015 14:48 )

Místo, aby se s lidmi slušně domluvila, případně nechala písemný vzkaz, tak si šla pro pejska s kladivem . Dobře jí tak, ještě bych jí dala zaplatit rozbité balkonové okno. Nejen když se blíží bouřka má být pes uvázaný na vodítku, ale to asi paní neví .

yarda ( 29. července 2015 13:18 )

Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.

Zobrazit celou diskusi