Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Bouře zbičovala Zlínský kraj: Vyvrácené stromy a vytopené domy

Bouře ve Zlínském kraji vyvracela stromy a vytopila domy. (ilustrační foto)
Bouře ve Zlínském kraji vyvracela stromy a vytopila domy. (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - M. Hurda, pro Blesk - D. Müllerová)
Autor: ČTK - 
24. července 2015
21:32

Dnešní odpolední a podvečerní bouřka ve Zlínském kraji vyvracela a lámala stromy, hasiči také čerpali vodu, která natekla do domů. ČTK to řekl mluvčí hasičů Libor Netopil.

 Hasiči zasahovali nejdříve na Vsetínsku, po 17:00 tam kvůli bouřce se silným větrem padaly větve a stromy.

"V obci Huslenky došlo k pádu stromu na koleje. Do odstranění stromu byl provoz vlaků na trati zastaven," uvedl Netopil.

V obci Hutisko-Solanec stromy spadly na silnici, ve Valašském Meziříčí padající strom částečně zasáhl i zaparkované osobní vozidlo. K dalším zásahům hasiči vyjížděli do Zubří a Rožnova pod Radhoštěm.

Později se bouřka přesunula na Zlínsko, v Jaroslavicích voda vytopila dům, jinde se voda dostala do sklepa či garáže. Ve Zlíně-Malenovicích spadly stromy na auta.

Podle předpovědi meteorologů by v noci na sobotu mělo být oblačno, místy přeháňky a bouřky. V sobotu by v kraji mělo být zpočátku polojasno, pak by oblačnosti mělo přibývat, na většině území by měly být přeháňky, místy bouřky. Teploty dosáhnou k 29 až 33 stupňům Celsia.

jjosephh ( 25. července 2015 14:43 )

 Podařilo se mi zdokumentovat některé bleskové výboje při včerejší bouři. Byly působivé a děsivé... http://www.blogovnik.cz/blogovnik-cz-vam-prinasi-video-nocni-blesky-zabery-z-nocni-bour e-nad-moravou-201507251352.php

Zobrazit celou diskusi