Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ostuda pro Česko: Pilot už v letadle varuje turisty před zemí plnou zlodějů

Fotografie
Špinavé triky taxikářů: Takhle vás okrádají!  (Autor: internal)
Autor: dv - 
18. července 2015
16:01

To je tedy vizitka. Sotva nastoupí turisté ze Skotska do letadla, ještě než dosednou v Praze, slyší důrazné varování před českou nepoctivostí. „Česko je krásné, ale buďte tam opatrní před zloději,“ hlásí pilot palubním rozhlasem.

Turisté na letu ze skotského Edinburgu do Prahy byli v pátek ráno svědky neobvykle otevřené průpravy pilota. Hned poté, co potěšil cestující informacemi o příjemných teplotách v Praze, pustil se do varování. „Pozor na taxikáře, kteří jsou velmi šťastní, když vám mohou směnit peníze, ale někdy vám dají úplně jiné bankovky, ne ty české,“ vyprávěl pilot, zatímco turisté pozorně naslouchali.
Let vypravila společnost Easy Jet, ale realizovala ho pro ni firma Titan Airways.
 
Připojil také obavy z nepoctivosti českých směnáren, které podle jeho slov okrádají turisty. „Viděl jsem to v jednom dokumentu,“ dodal pilot. „To je ostuda, teda,“ kroutili hlavou Češi v zaplněném airbusu A320.
Pilot se podle všeho inspiroval kontroverzním dokumentem National Geographic „Praha, město podvodů.“ Ten měl premiéru v roce 2012 a podle zjištění české policie k jeho natáčení využil štáb herce a děj se odehrával v dávno zavřeném erotickém klubu a s taxislužbou, která byla několik let v likvidaci. „Pokud někdo takto zveřejňuje podobné informace, měl by to mít odzdrojované, jako destinaci nás to poškozuje,“ řekla Blesku Martina Fišerová, mluvčí agentury Czech Tourism.
Pražský magistrát se tehdy s National Geographic dohodl na tom, že stanice přestane dokument dál šířit. Nicméně případů, kdy především taxikáři turisty okradli, je skutečně mnoho. Například použitím tlačítka „super turbo“, které zrychluje taxametr, o tom je i následující video.

Video  Špinavé triky taxikářů: Takhle vás okrádají!  - David Vaníček, Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

mandat ( 19. července 2015 07:48 )

To bylo kvuli tomu, ze ceska holka sla i za 20,--DM bez kondomu, nebo holky z Moravy jezdily stopem do Cech nebo na Slovensko a zamerily se extra na ridice kamionu, za vikend si pekne vydelaly.Bylo zname, ze ceska holka - dobra holka. Udelaly za par penez vsechno.Pochybuji, ze se ted situace zlepsila, mozna, ze se zvedla jejich cena.Navic ted jeste sve frajery okradaji.

stanislavhahn ( 19. července 2015 07:21 )

Největší zloději jsou v politice a nekradou rohlíky ale miliony...

hansolo ( 19. července 2015 00:15 )

Cesi ze smrdi? My se aspon myjeme. Ta skotska rodina si jenom otirala oblicej vlhcenymi ubrousky. Nemyl se tam nikdo. Sprchovala se jenom moje dcera. Zrovna anglani jsou docela humusaci. Kdo tam zli, tak to vi.

hansolo ( 19. července 2015 00:12 )

Zrovna Skoti muzou neco kecat. Zlodeji. Holku pripravili o ctrnact tisic zbytecne vyhozenejch za letenky. Doufam, ze je v Praze poradne oskubou!

gabreta ( 18. července 2015 23:47 )

V první řadě na ulici nejvíc kradou taxikáři a naši jižní sousedi s kofolama. Žádný etnikum nevychovalo tolik kapsářů, jako opálená populace. A že nám politici rozkrádají a rozprodávají stát? Mám pocit, že to pilota ani turisty nezajímá. To jde o naše peněženky a ne cizinců!!!

Zobrazit celou diskusi