Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mazánek a Kolibřík opět na scéně. Bém s Janouškem se dostali do spisu s odposlechy

"Kolibřík" Pavel Bém a "Mazánek" Roman Janoušek
"Kolibřík" Pavel Bém a "Mazánek" Roman Janoušek  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: sou - 
2. července 2015
13:25

Jarem 2012 zatřáslo zveřejnění odposlechů bývalého primátora Pavla Béma a nyní už odsouzeného lobbisty Romana Janouška. Teď přišel v případu, který naznačoval kmotrovské vazby ve vedení hlavního města, obrat. Bém a Janoušek totiž v celé kauze vystupují jako „poškození“. A tak se můžou podívat do spisu, kdo jim vlastně šel po krku, uvádí MF Dnes.

Kauza s odposlechy začala už v roce 2007, kdy Bezpečnostní informační služba zjišťovala, jaký vliv mají lobbisté na státní správu. Nahrávky pak vynesl tehdejší důstojník ekonomického odboru rozvědky Jan Petržílek.

Bém s Janouškem se nyní stali v celé věci poškozenými. A můžou v klidu nahlédnout do spisu, o který je podle deníku v bezpečnostní komunitě enormní zájem.

Bém se do spisu už podíval, Janoušek ještě ne

Obsahuje například výpovědi bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho, exšéfa protikorupční policie Tomáše Martince nebo špiček tajné služby, jako jsou ředitel ekonomického odboru Stanislav Vrána a Jan Pavlíček, který vede oddělení boje proti terorismu.

Bývalého primátora podle listu obsah spisu velice zajímal. Domáhal se přístupu k němu ještě měsíc před svým vlastním výslechem. Co v něm viděl, si ale nechal jen pro sebe. Lobbista Janoušek měl v té době jiné starosti. Vrcholilo jeho soudní líčení kvůli sražení ženy. Tedy případ, kvůli kterému je nyní za mřížemi.

salto ( 3. července 2015 09:08 )

Správně kluci, nedejte se. Vždyť vy jste tak křišťálově čistí, že se domnívám, že jste to s námi mysleli upřímně To je možné pouze v našem havlistánu...

stopms ( 2. července 2015 16:55 )

Snad jednou zavřou i Kolibříka do klece a na mnoho let.

pepen ( 2. července 2015 13:48 )

Česko je snad jeden z nejhorších státu !!!!Samý tunel,podvod a *** zlodějský běhají po svobodě-jako jsou Bém,Janoušek a mnoho dalších!!!V této zemi neexistuje právo a slušnost-soudci a obhájci-jedna velká katastrofa!!!Být mladý,tak tu nejsem ani minutu!!!Lide Český-jste tak blbý národ-vše si necháte líbit-díky vaší aroganci je Česko ,tam kde je!!!!

pravlast ( 2. července 2015 13:42 )

Nehrozí že by kolibřík /možná velmi výkonná straka/ skončil v kleci u mazánka?

Zobrazit celou diskusi