Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalí politici Bém a John o drogách: Feťáci jim můžou závidět, kolik toho zkusili

Radek John a Pavel Bém v Týdnu v ringu promluvili o vlastní zkušenosti s drogami
Radek John a Pavel Bém v Týdnu v ringu promluvili o vlastní zkušenosti s drogami  (Autor: TV Barrandov)
Autor: šim - 
3. března 2015
17:12

Dva bývalí politici Pavel Bém (51) a Radek John (60) promluvili v pořadu Týden v ringu o své zkušenosti s drogami. Nejen že toho oba dohromady zkusili tolik, že by jim feťáci mohli závidět. Přiznali také, že drogy zkusily jejich děti.

Bývalý primátor Prahy Pavel Bém se po odchodu z politiky vrátil k profesi psychiatra a jeho specializací jsou návykové látky. Ještě než tento obor vystudoval, prošel si bouřlivým obdobím dospívání, kdy zkusil téměř vše, co mu přišlo pod ruku. „Experimentoval jsem s kamarády s tehdy dostupnými drogami. Tráva, halucinogenní látky, metamfetamin - český pervitin,“ řekl Pavel Bém na TV Barrandov s tím, že nikdy nezkusil kokain ani heroin.

Drogovou zkušenost z mládí přiznal také Radek John, autor kultovního románu Memento, kde drogy hrají hlavní roli. „Je nutné se držet zásadního pravidla. Nikdy s feťáky a nikdy v tom prostředí. Ve chvíli, že víte, že drogy jsou jak tlumivé, ty vás nezajímají, proč by vás také zajímaly tlumivé, tak budivé, jsem to zkusil. Budivou drogu,“ řekl Radek John. Na dotaz moderátora Ondřeje Pály, o jakou drogu konkrétně šlo, odpověděl, že si vzal amfetamin neboli speed.

Oba také otevřeně promluvili o tom, že zkušenosti s drogou mají i jejich vlastní děti a oni o tom vědí. „Oba mí synové patří mezi ty odvážnější, do kategorie tzv. risk takerů, tedy rizikové reprezentanty většinové populace. Takže asi za sebou mají nějaké pokusy. Ale oba synové studují vysokou školu a pracují a kromě legálních návykových látek nejsou ani příležitostnými konzumenty,“ řekl Bém a John jen souhlasně přikyvoval.

„Ta nabídka je dnes absolutní a všechny děti se s drogami setkávají. Rozdíl je ale v tom, že dnes všichni už vědí, že začátek je super, ale konec je strašný. Něco si zkusilo přes polovinu gymnazistů a můj syn mezi ně patří,“ řekl otevřeně John. Že něco takového říká o synovi veřejně v televizi, mu nevadí. „V téhle republice se dělají mnohem větší prasárny, než je zkoušení drog.

TV Barrandov vysílá pořad Týden v ringu v úterý od 22:55 hod.

Video  Bém a John o drogách  - TV Barrandov
Video se připravuje ...

salto ( 4. března 2015 10:08 )

To je ale správná pakáž

maruch ( 3. března 2015 17:45 )

Odporná smažka Bém.Měl si dát zlatou a bylo o jednoho čůůů.ráka míň

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa