Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kalašnikov v ruce, brouzdal ve vodě: Tuniský terorista byl zachycen při klidné procházce po pláži, kde vraždil

Autor: venu - 
27. června 2015
21:57

Tuniského zabijáka Seifeddine Rezgui viděli, jak se procházel po pláži patrně předtím, než začal pálit ze své zbraně AK47, kterou zabil s ní 39 turistů. Z fotografie, na které je zachycen, ale není jasné, zda je pořízena před útokem, nebo po něm.

Z fotky mrazí. Mladík si kráčí po teplém písku na břehu moře. Obrázek ukazuje Seifeddine Rezgui, jak si nese svůj kalašnikov a ležérně se plouží po pláži. Za ním je skupinka turistů. Není jasné, zda je fotografie pořízena předtím, než chladnokrevně zabil skoro čtyři desítky lidí, nebo až potom. Mezi mrtvými byli převážně Britové.

Islámský stát se přihlásil k tomuto brutálnímu masakru. Hned po něm byl mladý muž pronásledován policií a nakonec zastřelen. „Náš bratr, voják chalífátu, dosáhl svého cíle i přes bezpečnostní opatření,“ uvedl IS. Ten také útoky hrozil již dříve. „Konec června bude mít hodně překvapení.“

Třiadvacetiletý Tunisan nikdy neopustil svoji zemi. Chtěl být pilotem. Nechal se ale zlanařit Islámským státem k tomu, aby spáchal brutální masovou vraždu. Ministr zahraničí Tobias Ellwood popsal útok na pláži jako „jednání zla a brutality“. Dodal také, že tento teroristický útok je od roku 2005 největším masakrem lidí britské národnosti. 7. července 2005 si útoky v londýnských dopravních prostředcích vyžádaly 52 mrtvých.

tgbg ( 28. června 2015 11:01 )

Terorista s Kalašnikovem v ruce. Jasná ruská stopa.

mortis69.. ( 28. června 2015 10:19 )

Tobě buď došel fet, nebo jsi skutečně tak debilní

mortis69 ( 28. června 2015 10:16 )

Díky, konečně vím, že mi smrdí píčisko

tgbg ( 28. června 2015 09:07 )

Moderní válka proti Evropě: Ruské lodě přivážejí do Evropy masy uprchlíků Za desetitisíci migrantů, kteří přijdou každoročně do Evropy, se už skrývá organizovaný průmysl, který za každého uprchlíka inkasuje až 10 tisíc Euro. Zisk z tohoto obchodu předčí jen výtěžek z obchodu s drogami.

jerry ( 28. června 2015 07:43 )

V přístavištích na Vltavě je ukotvena celá flotila lodí. Místo vození skopčáků na Lipno a zpátky bych naložil migranty a kyvadlovou přepravou transportoval do Ameriky, ať z toho také něco máme.

Zobrazit celou diskusi