Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prasata na útěku: Čuníci utekli z vozu po havárii, někteří zahynuli

Autor: haj - 
15. června 2015
18:14

Řidič (58) kamionu s návěsem, který převážel téměř dvě stě prasat, havaroval v neděli chvíli před půl devátou večer u Valtrovic na Znojemsku. Při nárazu se některá ze zvířat poranila a některá dokonce uhynula, jiná se polekala a vzala do zaječích.

Šofér podle policie nepřizpůsobil rychlost, následně nezvládl zatáčku a skončil i s autem v příkopě. „Kabinou narazil do stromu a celé vozidlo se převrátilo na bok,“ popsala na policejním webu mluvčí Kamila Haraštová.

Na palubě vozu bylo v tu chvíli 180 živých prasat. „Po nárazu se několik kusů poranilo a uhynulo, další prasata se po nehodě rozprchla po okolí. Zatím nevíme přesný počet uhynulých zvířat, je jich ale přes padesát,“ řekla mluvčí.

Řidič byl transportován do nemocnice a policie u něj provedla test na alkohol v krvi, který prokázal, že před nehodou nepil. Mnohem víc práce měli ale hasiči na místě nehody, kde v neděli večer pomáhali s odchytem a odvozem živých prasat víc než pět hodin. „Ráno se hasiči na místo vrátili k vyproštění několika uhynulých kusů,“ uvedl na webu hasičů Jihomoravského kraje mluvčí Jaroslav Mikoška.

Kamion z příkopu vytáhla soukromá firma a provoz na místě nehody se podařilo obnovit až v pondělí dopoledne. Při havárii vznikla škoda, která podle prvních odhadů přesáhne milion korun.

 

bibijana ( 15. června 2015 18:25 )

Tihle řidiči kamiónů jsou hovada,která s těmi zvířaty jezdí jako na závodech Paříž- Dakar.Kolikrát jsem si v praxi ověřila pravdivost věty,kterou jsem kdysi zaslechla, a to, že lidi se dělí na ty dobré a na řidiče nákladních aut. Největší vedra a vidím kamión převážet klece s kuřaty.Zadek bych takovým šoférům natřískala! 

Zobrazit celou diskusi