Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Patnáctiletý chlapec se obětoval pro svou lásku. Kristínu zachránil od utonutí, sám se utopil

Autor: shp - 
9. června 2015
21:39

Zachránil život své milované, o ten svůj však přišel. Když se šel Dezider (†15) koupat s kamarády a přítelkyní, nikdo netušil, že se už z výletu nikdy nevrátí domů. Zábava na přírodním jezeře u slovenských Košarisek se totiž změnila v holý boj o život…

Chlapec se nemohl dívat, jak se jeho láska, která se dostala ve vodě do problémů, topí. Rozhodl se za ní skočit, a to i přesto, že věděl, že není dobrý plavec. Milovanou Kristínu od utonutí zachránil, jemu však nikdo už nepomohl….

„Dvě minuty po půlnoci u nás zazvonili policajti a oznámili nám, co se stalo,“ řekla Deziderova starší sestra Lýdia (21). Dále už pokračovat nemohla. Zalykala se pláčem, přišla totiž už o druhého bratra. Zůstala jí jenom maminka.

Šel s partou kamarádů ven, věděla jsem, že někam k jezeru. Víte, Dezider neuměl moc dobře plavat. Naučil se to teprve před rokem,“ dodala smutně jeho matka.

Parné počasí v neděli využila pětice kamarádů – Dezider, jeho přítelkyně Kristína (16), Dominik, Vivien (13) a Paťo (14) – k oddychu u vody. Kristína se šla koupat jako první, po chvíli ale ztratila ve vodě zem pod nohama.

Dezider vycítil, že je zle. „Vodu jsem měla po krk, udělala jsem krok a začala jsem se topit,“ vzpomíná s pláčem Kristína. Dezider za svou láskou skočil a pomohl jí dostat se na místo, kde se již mohla nadechnout. Sám však souboj se silným proudem prohrál.

Zachránil život, jemu však nikdo nepomohl,“ zlobí se teď jeho máma. Kristína prosila na břehu kamarády, aby jí pomohli, nikdo však nesebral odvahu, která Deziderovi nechyběla.

Kristína proto zavolala na policii. Strážci zákona pak společně s hasiči vytáhli chlapcovo tělo z vody ven. Bylo však bezvládné a bez známek života. Svůj život Dezider daroval milované dívce.

Mladé děvče se stále nemůže vzpamatovat z toho, že přišlo o svou lásku. Stejně je na tom i sestra Lýdia. „Za týden jsme měli jít do zoo. Měli jsme spolu krásný vztah,“ dodává se slzami v očích.

Život plný bolesti

Dezider za svůj krátký život prožil spoustu bolesti. Když mu byly dva roky, ztratil mladšího bratříčka Kevina. Toho znal jenom z vyprávění. O mnoho krutější byly jeho vzpomínky na věci, které sám zažil na vlastní kůži. Týral ho totiž vlastní otec János. Soud ho za to před rokem poslal dokonce za mříže.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi