Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Australana obvinili z pokusu o vraždu buldozerem: Projel s ním domem

Australana obvinili z pokusu o vraždu buldozerem: Projel s ním domem (ilustrační foto)
Australana obvinili z pokusu o vraždu buldozerem: Projel s ním domem (ilustrační foto)  (Autor: ČTK, archiv)
Autor: ČTK - 
9. června 2015
07:48

Z pokusu o vraždu obvinila australská policie muže, který ukradl buldozer, rozdrtil s jeho pomocí čtyři automobily a pak s těžkým strojem projel skrz dům. Informovala o tom dnes agentura AFP. 

Policisté byli přivoláni na pomoc do domu ve městě Teralba, asi 140 kilometrů severně od Sydney, v pondělí ráno poté, co osmačtyřicetiletý muž buldozerem rozmačkal čtyři automobily a snažil se dostihnout devětadvacetiletého muže. Ten před ním ale unikal; násilník nakonec vzdal pronásledování a místo toho oběti projel buldozerem skrze dům, který naprosto zničil. 

Uvnitř domu byli v té době tři lidé – 56letá žena a její dvě dcery ve věku 20 a 15 let. Všem třem se podařilo s pomocí sousedů včas utéct. 

Útočník nehodlal své těžkotonážní vozidlo opustit ani po příchodu policie, takže muži zákona museli rozbít okénko buldozeru a pepřovým sprejem muže zneškodnit. 

Motiv řádění není zatím známý, ale podle listu Sydney Morning Herald útočil muž čekající na soudní proces, který mu má zabránit v kontaktu s jednou z žen, jež žila v nyní zničeném domě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi