Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Brutální požár věžáku v Bombaji: Sedm lidí zemřelo, někteří byli uvězněni ve výtahu

Brutální požár věžáku v Bombaji: Sedm lidí zemřelo, někteří byli uvězněni ve výtahu
 (Autor: reprofoto youtube.com)
Autor: ČTK - 
8. června 2015
07:50

Nejméně sedm mrtvých si vyžádal požár, který v noci na neděli vypukl ve výškové budově v indické Bombaji. Oheň oběti uvěznil ve vyšších patrech, odkud se nemohly dostat ven, napsala dnes agentura AFP. Hasiči zatím vyšetřují příčinu požáru, který vypukl ve 14. podlaží domu s 21 patry. „Máme potvrzeno sedm obětí. Dalších nejméně 25 lidí utrpělo zranění a byli přijati do bombajských nemocnic,“ řekl AFP představitel místních hasičů.

Nejméně tři lidé podle jeho informací zemřeli, když se pokusili dostat do bezpečí výtahem. „Z jednoho bytu se nám podařilo zachránit pět členů jedné rodiny. Víc než 20 lidí z budovy jsme dostali do bezpečí,“ sdělil listu Hindustan Times hasič P. S. Rahangdale. Neštěstí následovalo necelý měsíc poté, co při požáru v jiné budově v Bombaji zahynuli čtyři hasiči. 

I když přesná příčina požáru zatím není známá, spekuluje se o vadné instalaci rozvodů elektřiny nebo klimatizace. 

Stavební odborníci v této souvislosti připomínají, že Bombaj, stejně jako další indická města, ve snaze uspokojit vysokou poptávku po bydlení přehlíží špatné metody výstavby, používání nekvalitních materiálů a obcházení stavebních předpisů. V posledních letech se v Bombaji z těchto příčin zřítila řada budov; nejtragičtější neštěstí se stalo v dubnu 2013 a zahynulo při něm 74 lidí. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi