Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Požár na škole v přírodě na Mladoboleslavsku: Dva lidé uhořeli!

Autor: ČTK, dce - 
5. června 2015
08:08

U Drhlenského rybníka na Mladoboleslavsku hořela dnes v ranních hodinách rekreační chata. Při požáru zemřel student a učitelka! Další tři zraněné odvezli záchranáři do mladoboleslavské nemocnice, řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Hasiči z chaty evakuovali odhadem 30 lidí. Příčina vzniku ohně se vyšetřuje.

Rozsáhlý požár ve velké rekreační chatě ve Zlatém údolí byl nahlášen kolem druhé ráno. Hasiči dorazili po půl hodině – chata je ukrytá v lesích a nebylo snadné ji nalézt.

Ihned po příjezdu na místo si vyžádali požárníci posily – chata byla ohněm už úplně zničená. Dorazilo 12 jednotek požární ochrany a oheň hasily ze země i z výškové techniky. Evakuováno bylo 31 lidí, na místě ovšem byla nalezena dvě ohořelá těla. Podle informací Blesku jde o učitelku a jednoho studenta, který už měl za sebou maturitu! Tři lidé byli zraněni. 

Video Požár v Drahenicích, při němž zemřeli dva lidé, vyšetřují policisté - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Podle informací Blesk.cz byla v chatě na škole v přírodě Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Železném Brodě. Studenti zde byli na delším pobytu, pořádali cyklovýlety a věnovali se umělecké tvorbě. 

Už v noci byli přesunuti do místní hasičárny, odkud si je odvážejí rodiče. „Zaslechl jsem houkání. Podíval jsem se z okna a všude bylo modro (od majáků požárních aut, pozn. red.). Vůbec jsem neslyšel, co se stalo, až ráno jsem se dozvěděl, o co šlo,“ řekl Blesku jeden z místních.

Škoda je odhadnuta na osm milionů. Požár ještě zhoršil výbuch plynové lahve. Na místě je nyní krajský vyšetřovatel a zjišťuje se příčina události.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prefikana ( 5. června 2015 22:19 )

Mohla tam byt vadna, nebo stara elektroistalace a od ni to chytilo, kdovi? To se nam stalo kdyz jsme byli tri rodiny i s deckama na dovolene a nad ranem nas probudil sileny smrad (kour) a to chata uz pekne horela. Stacili jsme vybehnout ven, no jasne, ze v pyzamech, stihli jsme dokonce i popojet s autama dal od chaty, protoze se uz skvarila plastova zrcadka a vubec vsechny plasty. Hasici to uhasili, ale to bylo dilo. Vsude voda, smrad a cerny bordel. Na tuto dovolenou nikdy nezapomenu. Prijeli tam nejaci experti a cely den se zdarali v tom spalenisti, vyslychali nas a zjistovali, proc vlastne chata chytila, no a zjistili vadnou elektroinstalaci.

jity ( 5. června 2015 13:02 )

Zase jsi potvrdila jak jsi hloupá husa. Že by jsi vylezla z ústavu?

jity ( 5. června 2015 11:33 )

Obzvlášť když se vyjadřují takoví blbečci jako třeba lesní víla.

mr.remy ( 5. června 2015 11:29 )

Nejsou tvoji rodiče sourozenci?

jity ( 5. června 2015 11:26 )

Tak tady je opravdu na místě si dělat legraci. Chudáci pozůstalí, ti nyní mají jiné starosti než číst blbosti.

Zobrazit celou diskusi