Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Orlovou cloumaly bludy i u soudu: Přístroj, který mě řídí, vypnuli!

Autor: ljš - 
6. června 2015
13:47

Věřila, že její život řidí tajemný aparát! Aby se vymanila z jeho vlivu a upozornila na něj, chtěla se nechat zastřelit policií. Během svého běsnění ale zabila nevinného studenta a zranila několik dalších. Svou nemoc si ale vůbec neuvědomuje, popírala ji i pod vlivem léků u soudu.  

Orlová přiznala, že po propuštění z opavské léčebny vysadila lék Olanzapin. „Bylo mi po něm špatně," řekla soudci. Právě toto antipsychotikum přitom tlumí příznaky paranoidní schizofrenie, jako jsou halucinace a bludy.

A ty byly u Orlové velmi silné. Dívka věří, že byla vybrána jako pokusné zvíře přístroje, který řídí její myšlenky a snaží se ovládnout celý svět. Vyprojektovala ho podle ní skupina asi dvaceti lidí, které se snažila dopadnout. Až by je odhalila, chtěla je prý žalovat. "Nepomohla mi policie ani najatý detektiv," vypověděla.

Soudce se snažil zjistit, kdy Orlová léčbu dodržovala a kdy podváděla. Ptal se jí proto, kdy přesně ji měl přístroj ovládat. „Aparát vypnuli asi po dvou měsících, co jsem byla v léčebně. Předtím, než mě propustili, ho znovu zapnuli," tvrdila. V té době zřejmě přestala brát léky a začala předstírat, že je zdravá. To se podle své matky naučila od ostatních pacientů v léčebně.

Na otázku, jak je to s přístrojem v současnosti, odpověděla, že od události ve Žďáře je vypnutý. Že by nebyl reálný, si ale ani přes injekce, které dostává, nepřipouští. "Zřejmě probíhá jeho demontáž. Ve vazební věznici jsem se navíc dozvěděla, že se otevřela nová observatoř s tímto projektem," svěřila se soudci.

Ten proto usoudil, že Orlová je pro společnost dále nebezpečná, a protože už v minulosti oklamala lékaře, že je zdravá, nechal ji umístit do detenčního ústavu. Lékaři musí ale její stav každý rok znovu přehodnotit.

Video Kamil Vejvoda byl ze zamítnutí stížnosti zdrcený, stále ale bude bojovat, aby se Barbora O. už nikdy nedostala na svobodu. - Jiří Čada
Video se připravuje ...

 

zelena.karkulka ( 6. června 2015 22:30 )

že jo...mohla něco vyšpionit a oni jí to překazí

janina7777 ( 6. června 2015 19:05 )

 Takovou svini jedině oběsit

qwertina ( 6. června 2015 18:18 )

lunatic ( 6. června 2015 18:12 )

Nechápu ,proč jí není dána možnost,aby se alespoň pokusila najít tu observatoř,kterou sama popisuje v článku-tím by se mohl celý problém dořešit.

ellenic ( 6. června 2015 18:02 )

lesni.vila.semacek Když je nemocná, tak měla být dávno zavřená a ne pustit, aby mohla vraždit. Teď hraje před soudem komedii o vypnutém přístroji. A že si má obarvit vlasy, to jí asi nadiktoval také přístroj .

Zobrazit celou diskusi