Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Narodil se úplně modrý, skok na břicho při porodu mi Adámka zachránil

Autor: ryc - 
4. června 2015
05:38

Příběh Jany Blaťákové (38), která tvrdí, že jí porodníci z porodnice v olomoucké fakultní nemocnici provedli zakázanou Kristellerovu expresi, Čechy šokoval. Její dcerka Lucinka (5) je postižená - nevidí, neslyší, nedokáže polykat. Některé ženy ale tvrdí, že jim i jejich dětem zachránila praktika život. Patři mezi ně i Erika Parkanová (25) z Mladé Boleslavi.

Porod prvního syna Erika proběhl úplně bez problémů. Ale druhé těhotenství zkomplikoval vysoký tlak. "Musela jsem rodit předčasně, protože můj krevní tlak rostl a nedařilo se ho srazit," vysvětluje maminka deníku Aha!. Vyvolávaný porod bohužel nepostupoval.

"Byla jsem vysílená a už jsem nemohla tlačit. Syn se zasekl ramínky v porodních cestách. Šlo o minuty. Nakonec mi sestřička hupsla několikrát na břicho a syna ven dostali. Hned s ním běželi pryč a oživovali ho," vzpomíná  Erika Parkanová.

Když jí malého Adámka přinesli, byl úplně černý. "Úplně jsem se vyděsila, pochopila jsem, že jsem o něj mohla přijít. Neumím si představit, že bych z nemocnice odcházela bez miminka. Nevím, jestli to byla Kristellerova exprese, nebo přidržení děložního fundu, ale mám díky tomu živé a zdravé a dítě," dodává Erika Parkanová deníku Aha!.

koblyha ( 4. června 2015 16:16 )

Nešetřili na cís.řezech? Tak teď nevím, jestli si neděláte srandu...císařský řez je operace, pokud si to neuvědomujete, každá operace přináší rizika a ohrožení pro matku a v případě porodu je důležitá vždy matka a ne dítě. Přestože porod neskutečně bolel a na břicho mi z důvodu mého vyčerpání a přidušení miminka skákala sestra taky, jsem ráda, že jsem rodila přirozeně a nemám na břichu obrovskou jizvu...

a-z- ( 4. června 2015 15:14 )

Tak hlavně že neštěká.

buban ( 4. června 2015 13:09 )

Slovo "černý" pleskoni již ze svého hodně omezeného slovníku vyškrtli. Při ranním psaní článku jeho autor zřejmě ještě nebyl úplně probrán.

tarka ( 4. června 2015 12:23 )

Pleskáči, tak byl modrý nebo černý?

abyss ( 4. června 2015 11:58 )

U předčasných porodů v důsledku zdravotního stavu ženy císaře pojišťovny hraděj automaticky. Muselo jít o chybu lékaře nebo o hloupé odmítnutí matky.

Zobrazit celou diskusi