Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zfetovaný motorkář: Chodci v Liberci před ním uskakovali, narazil do vozu policie, našli u něj pytlíček

V Liberci ujížděl policii motorkář pod vlivem drog (ilustrační foto)
V Liberci ujížděl policii motorkář pod vlivem drog (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
1. června 2015
00:01

Pěkné víkendové počasí přimělo motorkáře, aby provětrali své stroje. Došlo však bohužel i k několika nehodám a také na incident v Liberci, kde se do zběsilé jízdy pustil zdrogovaný motorkář! Div někoho nesrazil, až nakonec narazil do policejního vozu. Hlídka u něj našla pytlíček s drogami.

Sedmatřicetiletý motocyklista dnes pod vlivem drog ve vysoké rychlosti v Liberci ohrožoval vozidla i chodce. Jeho nebezpečnou jízdu zastavil až náraz do policejního vozu, který ho pronásledoval. Muž vyvázl bez zranění a byl zadržen, hrozí mu i obvinění z trestného činu. ČTK to řekla mluvčí liberecké policie Ivana Baláková.

Rychle jedoucího motocyklisty si hlídka policie všimla kolem 17:00 v Kubelíkově ulici. Na výzvy zastavit nereagoval, naopak zvýšil rychlost. „Podle odhadu hlídky jel až 150 kilometrů v hodině. Jel i po chodníku a chodci před ním museli uskakovat,“ uvedla Baláková.

Hlídka motocyklistu pronásledovala přes Americkou a Hanychovskou ulici až ke křižovatce se Žitavskou ulicí, kde ho předjela. „Narazil do služebního vozu, nic se mu ale nestalo,“ řekla mluvčí policie. Test na drogy byl u muže pozitivní. „Přiznal se, že drogu užil v sobotu. Hlídka u něj našla i prášek připomínající drogu,“ dodala mluvčí. Pokud to analýza potvrdí, kvůli množství, které měl u sebe, bude obviněn z trestného činu.

Další obvinění mu hrozí za jeho nebezpečnou jízdu, policie ji má zdokumentovanou. „Policejní auto, které ho pronásledovalo, je vybaveno moderním kamerovým systémem,“ uvedla Baláková.

Pronásledovali i motorkáře na Děčínsku

Motocyklistu dnes pronásledovala i policejní hlídka na Děčínsku, u města Jílové. „Jel na červenou a pokusil se před hlídkou ujet,“ uvedla mluvčí krajské policie v Ústeckém kraji Šárka Poláčková. Motocyklista rychlou jízdu nezvládl a střetl se v protisměru s dvěma auty. Vrtulník ho přepravil do nemocnice s vážnými zraněními.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi