Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyděšení cestující v letadle: Technik lepil před odletem pásku na motor

Fotka, která se stala hitem: Technik lepí motor páskou, cestující jsou zděšeni
Fotka, která se stala hitem: Technik lepí motor páskou, cestující jsou zděšeni  (Autor: Twitter)
Autor: simao - 
30. května 2015
19:35

Tenhle snímek se rychle začal šířit po internetu. Pořídil ho vyděšený cestující, který z okénka letadla viděl na ranveji, jak technik v reflexní vestě "opravuje" motor letadla šedou lepenkou...

"Vždy se bojím, když easyJet slepuje páskou letadlo dohromady," napsal ke snímku uživatel Twitteru Adam Wood. A přidal černohumorný hashtag "poslední cesta". Snímek se brzy objevil i na zahraničních zpravodajských serverech.

To si dělají srandu! Je tohle opravdu bezpečné? Takhle šetří nízkonákladové aerolinie, spekulovali a divili se cestující. "Dámy a pánové, odlétneme, jen co náš mechanik dokončí slepení našeho motoru dohromady," zněla jedna z vtipnějších hlášek, pod kterou byl snímek sdílen na serveru Reddit.

Celá "kauza" má samozřejmě zcela jiné vysvětlení. Žádné úspory a lepení motoru na poslední chvíli. Z fotky se však stal úspěšný virál, není přitom jasné, na kterém letišti byla pořízena. Psaly o ní však i známé weby jako Daily Mail, Independent, Mirror i Metro.uk.

Podobné pásky se přitom u aerolinií používají běžně a rozhodně nejde o nějakou obyčejnou lepičku. Jedná se o rychlostní, hliníkovou pásku pro nejvyšší teploty, upozornil Daily Mail. Na letadle se udrží i v extrémních podmínkách, v tomto případě byla použita patrně pouze k ochraně laku letadla, tedy drobné kosmetické úpravě. Nešlo tak o nic, co by jakkoli ohrozilo bezpečnost letu.

Stejné případy se však objevily již i v minulosti. "Skandálu" s lepicí páskou čelila i další nízkonákladová společnost RyanAir, když cestující z londýnského letiště Stansted do litevské Rigy vyfotil lepení okna právě pomocí této dočasné pásky, schválené samozřejmě letovým provozem. I tehdy to však některým cestujícím pořádně pocuchalo nervy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

avonka1 ( 1. června 2015 04:25 )

Je to k vůli tomu,že je spočítáno kolik lidí v případě nebezpečí musí opustit letadlo a pokud jedny dveře nebyli funkční tak to řeší takhle.Musím dodat ,že jim samozřejmě let druhý den platila Delta. Delta nemá moc dobrou pověst ,dcera letěla vloni a museli se vracet nad oceanem,nechtěli říct co se stalo.

bizon_pepa ( 31. května 2015 10:35 )

Delta je v pohode. Ps: uplne presne jsem nepochopil souvislost mezi letovanim dveri a vystoupenim 5 cestujicich.

avonka1 ( 31. května 2015 10:21 )

Mám podobný zážitek z Ruzyně kde jsme v letadle čekali 4h. protože nešli zavřít dveře.let byl do New Yorku s Deltou a docela horor letuška stále vtipkovala a nakonec dveře zaletovali a 5 cestujících muselo vystoupit k vůli bezpečnostním zákonům USA.Hodně jsem se rozhodovala zda nevystoupím,letos letím opět a zase s Deltou tak mi držte palce

sakajeva ( 31. května 2015 10:10 )

Pro ty, co neví co byl žigulík - auto sovětské výroby.

sakajeva ( 31. května 2015 10:04 )

Jeden můj známý měl kdysi také žigulíka slepeného kobercovkou, náhodou to drželo několik let.

Zobrazit celou diskusi