Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milionářka otrávila autistického syna, prý ho chtěla ochránit před sexuálním zneužíváním

Autor: shp, ČTK - 
29. května 2015
07:01

V luxusním hotelu na Páté avenue na Manhattanu otrávila svého osmiletého autistického syna smrtícím předávkováním léky. Newyorský soud za to poslal milionářku na 18 let do vězení. Čtyřiapadesátiletá Gigi Jordan byla již dříve porotou shledána vinnou ze zabití svého dítěte v hotelu Peninsula v únoru 2010.

Obžaloba vyjádřila s rozsudkem spokojenost. Naopak obhájce dal najevo, že se proti verdiktu nejspíše odvolá, protože jeho klientka by – i s přihlédnutím k pěti letům ve vazbě a k dobrému chování za mřížemi – nevyšla na svobodu dříve než v červenci 2025.

Někdejší zdravotní sestra, která si jmění v odhadované výši 40 milionů dolarů (asi miliarda korun) vydělala ve farmaceutickém průmyslu, přijela do hotelu 3. února se svým synem. Následně jej přiměla spolknout velké množství léků, které do něj vpravovala i za pomoci moždíře a injekční stříkačky, než Jude Mirra zemřel 5. února v časných hodinách.

Podle obhajoby prý šlo o akt milosrdenství, který měl chlapce uchránit před sexuálním zneužíváním ze strany biologického otce i dalších mužů. Obhájce také tvrdil, že jeho klientka se nacházela ve stavu krajního emocionálního rozrušení, když do dítěte cpala prášky, a že se následně pokusila o sebevraždu.

Podle obžaloby, která požadovala za zločin trest v nejvyšší možné výši, tedy 25 let vězení, žena vraždila, protože nebyla s to dále snášet postižení svého dítěte. Porota však obvinění z úkladné vraždy změnila na zabití.

Soudce Charles Solomon prohlásil, že bylo pro něj velice těžké porozumět obžalované a zejména tomu, že „neměla vůbec žádné slitování“ s téměř němým chlapcem, o jehož údajném zneužívání neexistují žádné věrohodné důkazy. Zapochyboval také o pokusu obžalované o sebevraždu.

Sama Jordan žádala soud o shovívavost a znovu tvrdila, že jednala v nejlepším zájmu dítěte, které prý nade vše milovala a kvůli kterému se zřekla kariéry. Otec dítěte, cvičitel jógy Emil Tzekov, který býval druhým manželem Jordan, popřel, že by chlapce zneužíval.

Jordan se prý bála, že syna nedokáže před otcem ochránit, protože první manžel, podnikatel Raymond Mirra, se prý chystal ji zabít či zavřít do léčebny, takže péče o postiženého syna by připadla Tzekovovi. A tak raději syna otrávila.

sores ( 29. května 2015 12:35 )

 Hrůůůůůza mít postižené dítě. Velká tragédie, jsou chudáci rodiče i dítě,brrr.

beruna ( 29. května 2015 10:10 )

Měla ho v 41 letech, ten případ se stal v roce 2010. Ale to nic nemění na tom, že na zdravé mateřství byla už dávno za zenitem.

beruna ( 29. května 2015 10:07 )

Obyčejná zdravotní sestra přišla k milionům a k završení dokonalosti si v 41 letech pořídila dítě, které nebylo dokonalé, navíc se jí rozpadalo už druhé manželství - možná to vnímala jako ponížení a chtěla se zbavit nepohodlné zátěže a zároveň se pomstít chlapovi.

osetrovatel_pavla219 ( 29. května 2015 10:04 )

Odpoledne si počkám na jednoho důchodce, až si ponese z pošty peníze a podříznu ho. Z lásky. K jeho penězům.

osetrovatel_pavla219 ( 29. května 2015 09:58 )

Naše feminizovaná justice by to vyhodnotila jako nutnou sebeobranu.

Zobrazit celou diskusi