Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Severní Korea hrozí: Na naše rakety dokážeme namontovat jaderné hlavice

Severokorejský vůdce Kim Čong-un
Severokorejský vůdce Kim Čong-un  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
20. května 2015
10:24

Kimova Severní Korea tvrdí, že již dávno má technologie na to, aby dokázala vyrábět pro své rakety jaderné hlavice. Doposud se uvádělo, že nedokázali vyrobit natolik malé hlavice, aby je rakety bez problémů unesly. Dosáhli v KLDR pokroku, nebo jde jen o propagandu?

Komunistická Severní Korea údajně disponuje technologií, jež jí umožňuje vyrobit jaderné hlavice pro rakety. Informovala o tom dnes severokorejská oficiální tisková agentura KCNA. Tuto zprávu zveřejnila necelé dva týdny poté, co Pchjongjang oznámil, že úspěšně odpálil balistickou střelu z ponorky.

Fotografie, která to údajně měla dokazovat, je ale podle odborníků počítačově upravená. „Už je to dávno, co jsme začali s miniaturizací a diverzifikací našich prostředků jaderného úderu,“ uvedla severokorejská Komise národní obrany v prohlášení, které citovala KCNA.

„Dosáhli jsme fáze, kdy je zajištěna nejvyšší přesnost nejen u střel krátkého a středního doletu, ale také u raket dlouhého doletu,“ dodala komise, v jejímž čele stojí vůdce země Kim Čong-un. KLDR zatím uskutečnila tři jaderné testy a disponuje jadernými zbraněmi. Většina odborníků nicméně pochybuje, že by Severní Korea měla potřebnou technologii, která by jí umožnila provést jaderný úder s pomocí jaderné hlavice umístěné na raketě libovolného doletu.

montyjack123 ( 20. května 2015 11:03 )

 Joko deti jsme takovymhle fantastum rikavaly: Ty a par rudochu na zapade a nastane svetovej mir.

sairait ( 20. května 2015 10:45 )

ten špekoun asi neslyšel nic o protiraketovym deštníku, jeho generálové by mu měli nakopat varlata, hňupovi

sores ( 20. května 2015 10:40 )

To vyžraný prase nemůže být psychicky v pořádku! Nechává zabít blízké příbuzenstvo a oddělat lidi za směšný prohřešek. Nechápu že ho někdo už neoddělal.

Zobrazit celou diskusi