Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V kradeném autě ujížděl policii: Muže v Mostě nezastavila na útěku ani střelba

Muž v Mostu nedbal příkazu policie a začal ujíždět (ilustrační foto)
Muž v Mostu nedbal příkazu policie a začal ujíždět (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
19. května 2015
15:53

Ani varovné výstřely nezastavily muže, který utíkal před policisty na Mostecku. Ještě předtím při ujíždění hlídce havaroval v kradeném autě. Nakonec se ho však podařilo vypátrat – psovodovi. Muž přitom byl pod vlivem drogy a měl uložený zákaz řízení.

Případ se odehrál na konci minulého týdne, policie o něm informovala až nyní. Vozidlo Ford chtěli podle Světlákové policisté zastavit k běžné kontrole. Řidič ale zrychlil a začal ujíždět. „Policisté se vydali za ním a za použití světelného znamení ho hodlali zastavit. Motorista však jel dál, počínal si bezohledně, několikrát ohrozil protijedoucí vozidla, kličkoval, brzdil a vzápětí hned přidával na plynu. Opakovaně ignoroval výzvy a znamení k zastavení,“ popsala dnes ČTK mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Ujíždějící vůz pak zahnul na polní cesty u Bítozevsi, kde řidič nezvládl řízení a skončil v příkopu. Z auta vyskočil a utíkal do polí. „Hlídka ho pronásledovala, a protože stále nedbal výzev k zastavení, policisté použili varovného výstřelu. Muž se před nimi ukryl, ale následně ho vypátral psovod se služebním psem,“ doplnila Světláková. Vůz byl podle policie minulý týden ukraden v Kladně, řidič měl navíc pozitivní test na drogy a má také zákaz řízení.

„Policisté devětatřicetiletému muži z Lounska zatím sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Odcizený vůz byl zajištěn,“ dodala Světláková.

Zobrazit celou diskusi