Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Skandál na univerzitě! Titul nám dávali jenom za sex, říká studentka

Nechutné: Studentky slovenské univerzity musely pro diplom snášet sexuální obtěžování!
Nechutné: Studentky slovenské univerzity musely pro diplom snášet sexuální obtěžování!  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: dce - 
15. května 2015
12:50

Kam až to na vysokých školách může zajít? Na slovenské Univerzitě Matěje Bela v Banské Bystrici by měli co vyprávět. A tak se studentky rozhodly, že budou. Popsaly hrůzy, jakými kvůli diplomu musely projít!

Studentky doktorského studia si na jedné z fakult Univerzity Matěje Bela prošly doslova peklem. Vyučující, ale i jiní studenti se zde chovají podle jejich svědectví opravdu otřesně. Studentky, které si přály zůstat v anonymitě, popsaly zvrhlé praktiky mužů na škole.

„Víc než čtyři roky jsem studovala jako doktorandka, ale musela jsem odejít, protože jsem s ním nechtěla mít sex,“ popsala jedna studentka serveru čas.sk. Mluví o svém profesorovi! „Dokonce jsem dostala nabídku, jestli nechci jít do trojky s ním a jiným kolegou.“

Jiná dívka vypráví, jak je zcela běžné, že se jich profesoři dotýkají – chytají je i za prsa nebo zadek! „Když jsem se ohradila, tvrdil, že mě udá na policii za pomluvu,“ prozradila. Celou věc nahlásily dívky děkance, ale nic s tím nedělá. „Asi má svázané ruce.“

I jiné studentky o celé věci slyšely, ale samy zkušenosti nemají. „Vím, že se mluvilo o konkrétních případech,“ řekla jedna z nich. Děkanka na dotazy příliš sdílně neodpověděla. „Jestli má někdo pocit, že byl sexuálně obtěžovaný, ať podá trestní oznámení na policii. Já nejsem policie ani soudce,“ řekla serveru čas.sk.

Máte podobnou zkušenost ze školy v Česku? Pište na tip@blesk.cz

salto ( 18. května 2015 10:42 )

Chlapi jsou až na malé výjimky znevýhodněni, co na to naše eurokomisařka pro rovná pohlaví?

salto ( 18. května 2015 10:40 )

Když něco kváká jako kachna, vypadá to jako kachna, tak to s největší pravděpodobností bude - kachna

violahorska ( 15. května 2015 22:02 )

Poměry na VŠ znám velmi dobře. Ale této info se mi nechce věřit. Různé tlačenky i "zájem", aby dotyčný neschopný vystudoval, jsou reálné (schopný žádné přímluvy nepotřebuje a ani nechce). Ve většině případů "nestandartního studia" se však jedná o byznys (prachy nebo výhody: něco za něco či za vším stojí strach - vzepřít se "zájmu"... apod. ). I sexuální stránka může sehrát roli, ale ne v takovém měřítku, aby se o ní mluvilo jako o úzu. A tak mě napadá, zda dotyčné správně vyhodnotily své schopnosti, resp. znalosti a zda za neúspěchem nebude stát něco jiného než touha po intimnostech s nimi. Ono většinou není vo co stát. Je jim přes dvacet a mají sárdele jako štýrský valach.

ruudazvostravy ( 15. května 2015 21:24 )

 Japan,vono to pr*dcání a eletryka mjely dycki budoucnost a gdo sy eště nezapr*dcal,tak ten jako bi ani nebil.

babana ( 15. května 2015 21:06 )

Slyšela jsem se bavit holky ve věku cca 13-15 let. Slyšela jsem se bavit holky ve věku cca 10 - 12 let. Ty mladší byly "sprostší" o 100% více, než ty starší....

Zobrazit celou diskusi