Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Německo opět zdemolovalo tornádo! Už podruhé za dva týdny

Německo opět zdemolovalo tornádo! Už podruhé za dva týdny
Německo opět zdemolovalo tornádo! Už podruhé za dva týdny  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
14. května 2015
21:43

Přinejmenším devět lidí utrpělo zranění a stovky domů byly poškozeny během bouřky doprovázené tornádem i krupobitím, která se přehnala v noci na dnešek přes jih Německa. Informovala o tom německá média. 

Tornádo řádilo především v oblasti východně od bavorského Augsburgu. Jen ze zemského okresu Aichach-Friedberg hlásí úřady 178 poškozených budov, desítky domů jsou neobyvatelné a hrozí prý zřícením. Ve městě Aichach strhla bouře střechu střední školy. V Neufahrnu severně od Mnichova vítr shodil jeřáb na rodinný dům a několik zaparkovaných aut. Způsobená škoda se odhaduje na 200 000 eur (5,5 milionu Kč). 

Ve Freiburgu na jihozápadě spolkové země Bádensko-Württembersko zranil dvě osoby úder blesku. V obci Waldshut na hranici se Švýcarskem blesk zapálil kostelní věž. I když se požár podařilo rychle uhasit, způsobil na kostele vážné škody. 

Celkové škody způsobené bouří úřady odhadují na několik milionů eur. Už před týdnem se tornádo prohnalo městečkem Bützow nedaleko Rostocku na severu Německa. Vyžádalo si tehdy jednu oběť a během pouhých deseti minut způsobilo škody za miliony eur.

japome ( 15. května 2015 04:38 )

Rumprecht ( 15. května 2015 00:47 )

Ten nahoře se už na to všechno nemůže dívat.

Zobrazit celou diskusi