Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přestřelka ve Švýcarsku: Nejasné okolnosti a několik mrtvých

Autor: ČTK - 
10. května 2015
11:10

Obyvatelé švýcarského Würenlingen slyšeli uprostřed noci hrozivě znějící výstřely z jednoho z domů. Zavolali policii a ta na místě našla několik mrtvých. Co za tajemnou přestřelkou stálo? 

Několik mrtvých našli policisté v domě v rezidenční čtvrti ve městě Würenlingen v severošvýcarském kantonu Aargau. Policii přivolali tamní obyvatelé v noci ze soboty na dnešek, když slyšeli výstřely.

Okolnosti činu zatím nejsou známy, podle švýcarského listu Le Matin chystá policie na odpoledne tiskovou konferenci. Zatím pouze oznámila, že mezi mrtvými jsou samí dospělí a probíhá jejich identifikace. Pravděpodobně je mezi nimi i střelec.

Švýcarský list Tages Anzeiger citoval sousedy, podle nichž je obětí střelby pět - z toho jeden manželský pár, jejich syn a také syn rodiny ze sousedního domu. Kolem sobotních 23:00 údajně zaslechli několik výstřelů a zalarmovali policii. Těla pak policisté našli v domě i před ním. 

Město Würenlingen má asi 4500 obyvatel. Jen několik set metrů od místa sobotní střelby zabil v roce 1985 jeden realitní makléř milence své ženy a dvě prostitutky. Dostal 20 let vězení.

lunatic ( 10. května 2015 12:01 )

Svoji roli mohly sehrát i určité neshody kvůli příliš vysokému kurzu franku vůči Kč-zkrátka,vyčkejme si ...na podrobnosti,anebo i posílení koruny.

Zobrazit celou diskusi