Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poprava pašeráků drog na Bali: Poslední jídlo byl kyblík z KFC

Autor: dce - 
29. dubna 2015
15:00

Bali popravilo v noci na středu osm odsouzených pašeráků drog. Francouzskému odsouzenci a jediné ženě v „baliské devítce“ byl trest prozatím odložen. Na internetu se také objevily šokující detaily z popravy.

Svět se rozdělil na dvě skupiny – jedna popravu pašeráků drog podpořila, druhá do posledních chvil volala po zmírnění trestu. Nakonec bylo osm mužů včetně dvou Australanů popraveno o půlnoci z úterý na středu. Všech osm popravených odmítlo pásku přes oči a před smrtí se tak dívali do hlavní dvanácti samopalů.

Pouze tři z popravčích zbraní v sobě měly ostré náboje. Před popravou se muži pomodlili a zazpívali Amazing Grace (oblíbená náboženská píseň – pozn. red.). Při samotné popravě byli odsouzenci přivázáni kabely ke křížům, navzájem od sebe byli vzdáleni asi čtyři metry.

Podle místního pastora, který byl během popravy v blízkém stanu, muži zpívali, i když je přivazovali ke křížům. Oficiálním zdrojům trvalo 27 minut, než potvrdily smrt všech popravených. Jejich těla pak byla naložena do bílých rakví, které po jedné sanitky převezly do místního pohřebního ústavu.

Zde byla těla omyta a formálně identifikována. Ostatky dvou Australanů byly vydány do jejich rodné země, kde budou pohřbeny. Podle neoficiálních informací měla dvojice jako poslední jídlo před smrtí „kyblík“ z KFC. 

Baliská devítka byla před více než deseti lety odsouzena za pašování 8 kilogramů heroinu. Devátou byla Mary Jane Fiesta Veloso, jíž byla doslova za pět minut dvanáct poprava odložena kvůli novým informacím, které se v jejím případě objevily.

raskal ( 29. dubna 2015 18:00 )

To udělali jedinou dobrou věc, že je zlikvidovali!!! Tady se akorát kecá, že je potřeba s drogami, distributory a feťáky zatočit, jenže se o tom opravdu jen kecá!!! Těch pár let rekreace, čemu se u nás říká nápravné zařízení ještě NIKOHO kolem drog nenapravilo. Kdyby se všechny "civilizované" státy vykašlaly na nějakou humanitu a přistupovaly by k těmhle zrůdám jako na Bali, určitě by těch feťáků ubylo!!!

johanvonbahnhof ( 29. dubna 2015 17:07 )

Dobrá práce Balijci a dobrá výstraha všem "turistům" s podobnými úmysly...

milofr ( 29. dubna 2015 16:41 )

Tak by to mělo být po celém světě, přinášíš smrt tak ji také dostaneš. Amen.

Zobrazit celou diskusi