Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němci našli další kokain v potravinách: Tentokrát čtvrt tuny v burácích!

Němečtí celníci našli čtvrt tuny drog mezi buráky!
Němečtí celníci našli čtvrt tuny drog mezi buráky!  (Autor: Profimedia, archiv Blesk)
Autor: ČTK - 
23. dubna 2015
16:49

Němečtí celníci v Hamburku našli víc než čtvrt tuny čistého kokainu v lodní zásilce burských oříšků z Argentiny. Jde o největší zachycení drogy v posledních letech, informovala agentura DPA. 

Německý celní úřad dnes oznámil, že 257 kilogramů kokainu celníci našli v kontejneru s arašídy. Na černém trhu by droga měla hodnotu 16,7 milionu eur (zhruba 458 milionů korun). Za celý loňský rok bylo v Hamburku odhaleno 480 kilogramů kokainu. 

V Hamburku byla omamná látka podle celníků rozdělena do 260 balíků. Dál měla putovat přes belgické Antverpy do nizozemského Rotterdamu. Vyšetřovatelé údajně dostali tip na několik podezřelých kontejnerů z Jižní Ameriky. 

Státní tajemník na německém ministerstvu financí Werner Gatzer operaci označil za mimořádný úspěch, který umožnila dobrá mezinárodní spolupráce. 

Také v Saské Kamenici (Chemnitz) podle policie místní podnikatel objevil 50 kilogramů kokainu při vykládání zásilky autodílů. Muž prý kontejner sám nakládal v USA a pak nechal náklad přepravit lodí do Nizozemska a následně kamionem do Saska. 

Droga byla ve dvou cestovních taškách. Policie v Saské Kamenici uvedla, že případ tak velkého množství drogy objeveného za tak podivných okolností nepamatuje. 

ruudazvostravy ( 23. dubna 2015 17:33 )

 Paráda,dáme sy do zobáku Dojčes buráki a stopořej se nám Čéchyš čů*ráki.

Zobrazit celou diskusi