Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlípný farář Tvrdoň do vězení nejde: Soud nařídil nové projednání případu

Autor: ČTK, zrk - 
22. dubna 2015
21:29

Odvolací pardubický soud zrušil trest pro bývalého kněze Erika Tvrdoně z Havlíčkova Brodu, který letos v únoru dostal pět let vězení za znásilnění a pohlavní zneužití několika žen. Případem se bude znovu zabývat Okresní soud v Havlíčkově Brodě. Uvedla to dnes televize Nova.

Podle pardubického soudu trpí rozsudek havlíčkobrodského okresního soudu právními a procesními vadami, uvedla Nova. Tvrdoň by podle soudce Aleše Holíka neměl být souzen za znásilnění, ale spíš za sexuální nátlak. Odvolací soudce také rozporuje nařízený trest ústavní léčby pro bývalého duchovního. Tvrdoň sice podle znalce trpí sexuální deviací, ale v posudku pro něj navrhl pouze ambulantní léčbu.

Prověřování dvaapadesátiletého duchovního zahájilo oznámení osmatřicetileté ženy. Uvedla, že na ni muž od léta 2012 vyvíjel v havlíčkobrodském bytě psychický nátlak a koncem roku 2013 ji několikrát znásilnil. Po jejím oznámení policie našla další poškozené.

Tvrdoň při projednávání u havlíčkobrodského soudu tvrdil, že všechno je jen někým připravený komplot, který ho má zničit. Proti únorovému rozsudku se odvolal stejně jako státní zástupkyně, která trest stanovený havlíčkobrodským soudem naopak považovala za příliš mírný.

Podle obžaloby spáchal Tvrdoň devět trestných činů na pěti ženách – dvou dospělých, dvou mladistvých a jedné nezletilé. Hrozilo mu za to až deset let vězení.

salto ( 23. dubna 2015 08:57 )

Že by ji taky obšťastnil?

pelagie ( 23. dubna 2015 08:15 )

Tvrdoň,příhodné jméno pro šoustala...jinak souhlas s tesarlem ... ano proč to nehlásila hned, je to celé nějaké divné a nebo měla vztek, že nebyla jediná, čert se v tom vyznej a to se ho nezastávám.......

tesarl ( 23. dubna 2015 00:15 )

 A prdlajs, kdyby ji bylo 13, neřeknu, ale 38 ženská a prohlásí, že ji několikrát v bytě...to stačí, pokud ji to bylo poprvé nepříjemné, pak by se nemohlo odehrávat podruhé a vícekrát a pak ji několikrát v bytě znásilnil, kdo tomu věří? Tý woe, co to je za blbku. Nekolikrát? Proč ho do bytu pouštěla? Proč ho nešla hned po prvním údajném obtěžování udat? Protože lže. Chtěla to, pouštěla ho sama do bytu a dělala dobrovolně roznožku. Asi se pak dozvěděla, že není jediná a proto ho práskla. Několikrát znásilnit??? Hele lidi to bych chtěl vidět. To je fakt fraška. Děfka to je. Propustit a nánu nadrženou zavřít za falešné svědectví.

realistaii ( 22. dubna 2015 23:16 )

klasika justiční mafie církevní pedofilové a úchylové jsou chráněni pedofily v justici čr

Zobrazit celou diskusi