Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlípný farář Tvrdoň: Milenky si platil z kostelních sbírek?!

Autor: ljš - 
2. dubna 2015
13:26

Za znásilnění a vydírání dostal pět let za mřížemi. Jenže to zřejmě nejsou jediné hříchy, kterých se farář Erik Tvrdoň (54) dopustil. Měl totiž několik milenek, kterým za sexuální služby platil, a peníze bral nejspíš z kostelní kasičky na dary věřících!

Podle Deníku zaplatil Tvrdoň svým milenkám stovky až tisíce korun. Podle svědkyň, které v jeho případu vypovídaly s vyloučením veřejnosti, to ale nevypadá, že by peníze bral ze své výplaty. Odměnu jim totiž nosil v pytlíku v drobných mincích.

„Bohužel je to pravda. Měla jsem možnost číst zpětně protokoly a některé ženy to tak skutečně řekly. Byly to i ty, které s ním chodily dobrovolně,“ potvrdila Deníku jedna z obětí, podle níž ho žádná z milenek sice neviděla krást peníze z kasičky, kam věřící vhazují dary, ale většina z nich si to tak vysvětlovala.

U soudu přitom zaznělo, že měl Tvrdoň potíže s farními financemi ve svém předchozím působišti ve Svojanově na Svitavsku. Právě kvůli tomu byl přeřazen do Havlíčkova Brodu, kde mu přístup k penězům zamezili. „Mně už potom nic nedával, protože v Brodě neměl přístup k financím, kvůli velkým dluhům, které nadělal ve Svojanově,“ řekla kostelnice z jeho nového působiště, kterou podle rozsudku čtyřikrát znásilnil.

Sama církev, kterou zřejmě farář připravil o značné peníze, zatím k žádnému řešení nepřistoupila a čeká na pravomocný rozsudek. Pokud odvolací soud Tvrdoně skutečně odsoudí, bude farář zřejmě zbaven papežem kněžství.

zauber ( 4. dubna 2015 16:43 )

Svatý pastýř moc dobře věděl co jeho ovečky potřebují, aby měly tu správnou pokoru a víru v nadpřirozeno i co se přirození týče.

vog.ht. ( 2. dubna 2015 16:40 )

vog.ht. ( 2. dubna 2015 16:40 )

frnda.vegeta

hejhej ( 2. dubna 2015 16:37 )

Znásilnění, krádež, podvod, to je farář, který blábolí v kostele o desateru, které sám porušuje. Církve by měly být zrušeny.Katolici "vyznávají" celibát, který stejně porušují, ať už znásilňováním, pedofilii nebo oplodňování kuchařek.

vog.ht. ( 2. dubna 2015 15:33 )

To je taky pěknej dobytek!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání