Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Foto vraha, který uškrtil servírku Kristinku: Jak prchal z místa činu

Kristinku zabil zřejmě její kamarád Milan. Takto ho zachytila kamera, když po vraždě opouštěl její dům.
Kristinku zabil zřejmě její kamarád Milan. Takto ho zachytila kamera, když po vraždě opouštěl její dům.  (Autor: Nový Čas)
Autor: Čas.sk, šim - 
17. dubna 2015
11:39

Vrah v pondělí brzy ráno vtrhl do domu servírky Kristinky (†26), která se zrovna chystala do práce. Zatím není jasné, co se mezi nimi stalo. 31letý otec dvou dětí, její kamarád, vzal kabelku a páskem ji uškrtil.

Milana, oblečeného do šedé šusťákové soupravy, který už několik let lítá střídavě v drogách, dluzích a exekucích, zachytila městská kamera, která je namířena přímo na dům zavražděné servírky. Ta měla ten den ráno jít výjimečně brzy do práce, aby pomohla s úklidem po malování. Když nepřišla, začal ji shánět její šéf, který nakonec šel k ní domů, kde její bezvládné tělo našel.

Okamžitě se rozjela pátrací akce. Slovenská policie byla podezřelému na stopě za pár hodin. Pomohlo k tomu svědectví profesionálního slovenského boxera Tomiha Kida Kovácsa, který Milana potkal, když šel ulicí, v níž Kristina žila. Přesně popsal jeho vzhled i nervózní chování, když se vyhýbal pohledu a unikal očima…

Druhou částí skládačky pak jsou záběry z kamery, které slovenský deník Nový Čas exkluzivně získal. Je na nich vidět vysoký štíhlý muž v šedém oblečení, jak spěšně opouští dům. Vyšel z branky, kterou za sebou zavřel, a zmateně a překotně odešel po ulici. Právě o pár okamžiků později ho potkal Kovács, který tudy zrovna šel se svými svěřenci na trénink.

V tu chvíli měla policie jasno a do čtyři kilometry vzdálené obce šla najisto. „Přišli, sebrali ho a my jsme nechápali, co se děje. Policajti nám jen vysvětlili, že je podezřelý z vraždy. Byla to pro nás obrovská rána,“ řekl Novému Času otec Milanovy přítelkyně, s níž má dva malé syny.

Vyšetřovatel už vznesl obvinění pro zvlášť závažný čin vraždy. V případu prokázání viny mu hrozí až 25 let vězení nebo dokonce doživotí.

Zobrazit celou diskusi