Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nájemní vrazi v Kyjevě zastřelili novináře: Byl známý proruskými názory

Autor: ČTK, dce - 
16. dubna 2015
15:29

V Kyjevě byl zabit prominentní novinář Oles Buzina. Byl známý svými proruskými názory. Právě to asi vyprovokovalo nenadálou pomstu - Buzina byl údajně zastřelen maskovanými muži, zřejmě nájemnými vrahy, z kolemjedoucího auta.

Teprve jeden den po vraždě politika Oleha Kalašnikova, byl v Kyjevě zastřelen i novinář Oles Buzina. Nájemní vrazi ho z projíždějícího vozu střelili celkem čtyřikrát poblíž Buzinova domu. Podle náměstka ukrajinského ministra vnitra Antona Gerašenka, který vraždu potvrdil, výstřely vyšly z vozu Ford Focus.

K celé situaci se téměř okamžitě vyjádřil i ruský prezident Putin, který uvedl, že nejde o první politicky orientovanou vraždu. Ty podle něj bývají také nedostatečně vyšetřeny. 

Kalašnikov byl zastřelen ve středu u svých domovních dveří. Za posledních několik týdnů zahynulo nejméně šest vysokých činitelů Janukovyčova režimu. Policie většinu případů označila jako sebevraždy. Například v březnu zahynul někdejší poslanec a bývalý gubernátor Záporožské oblasti Olexandr Peklušenko, podle policie se zastřelil. 

zebyaztak ( 19. dubna 2015 17:48 )

Na ukrajině se v talk show zastával Ruska, a na ruských TV Ukrajiny, měl normální střízlivé názory. Z rozdělování Ukrajiny vinil vládní politiky. Hodně zajímavé okolnosti, žeby až tak? - http://leva-net.webnode.cz/products/politicke-vrazdy-na-ukrajine-maji-vazby-na-nato/

salto ( 17. dubna 2015 08:23 )

Zabijou proukrajinského činitele - kdo za to může Putin, zabijou proruského činitele - kdo za to může Putin... ještě mi není jasné jak to bylo s ukřižováním Krista a upálením Jana Husa...

johanvonbahnhof ( 16. dubna 2015 21:32 )

A Ty patříš do blázince wocase!

sutana ( 16. dubna 2015 21:12 )

Zajímavé ,že západní politici a žurnalisté neřvou a nevolají po rázném a pravdivém vyšetření vraždy novináře. Když padl Němcov ,byla média plná plamenných výzev k okamžitému vyšetření jeho smrti. A nyní se to člověk dozví jen náhodou. V našich médiích není ani ťuk. Zavraždili snad méněcenného novináře (člověka)??Toť demokracie naší elitní reprezentace?! A toto je DEMOKRACIE po UKRAJINSKU - vraždit odpůrce - a to veřejně.Však ono se to už s pomocí západních přátel nějak okecá.

kajenka52 ( 16. dubna 2015 19:55 )

Putin: rozhodnutí politiků nejet 9. května do Moskvy bylo vnuceno Washingtonem Prezident Vladimir Putin během přímé linky prohlásil, že Rusko respektuje volbu každého politického činitele, který se rozhodl, že nepojede do Moskvy na přehlídku vítězství, nevyloučil ale, že rozhodnutí mnoha z nich ovlivnil „washingtonský oblastní výbor". „Je to volba každého konkrétního politika, volba země, kterou představuje. Připouštím, že někdo nechce, někomu to zakazují ve Washingtonu, ale mnozí chtějí. Je to ale volba a budeme ji vždycky respektovat", prohlásil Putin. „Slavíme svůj svátek, je to náš svátek, a děláme to proto, aby na to nynější generace nikdy nezapomínala a nepřipustila nic podobného v budoucnu", dodal prezident. Veru im patrí vďaka, že žijeme

Zobrazit celou diskusi