Julinka byla podle spolužaček samotářka, kamarádů ale měla spoustu na internetu. Byla fanynkou muzikálu a filmu Fantom opery a psala velmi oblíbené povídky s touto tematikou. Na serveru, kde se fanoušci všech možných věcí sdružují byla populární – fanoušci ji prosili o další díly!

Teprve před třemi dny přidala na internet Julinka poslední kapitolu. V komentářích pak slibovala, že další přidá dnes – tedy 15. dubna. Tou dobou sama netušila, že slib nedokáže splnit.

„U dětí je velmi obtížné odhadnout, že se pokusí o sebevraždu, často u nich jde o zkratové jednání a figuruje zde velká řada věcí, které dítě mohou postrčit na tu dobrou, či špatnou stranu. Dospělý dává signály, že chce pomoc, ale u dítěte to může být ze vteřiny na vteřinu – zvlášť u dívky v tomto věku,“ uvedl pro Blesk.cz dětský psycholog Jiří Novák.

Video
Video se připravuje ...

Smrt Julie z Liberce: Zabila se kvůli šikaně na Facebooku? Pavel Schuster, Jaroslav Bouda

Navíc se na internetu ale ptala i na šikanu, která ji zjevně moc trápila. I podle spolužaček se jí někdo na Facebooku posmíval. „Prý ji kyberšikanovali na Facebooku. Měla takovou hezkou čepici, tak kvůli tomu,“ uvedla Julčina kamarádka Adéla.

„Lidé se mi posmívají, jak vypadám. A hlavně jak se oblékám,“ ptala se lidí na internetu. Ani povzbudivá odpověď ale její chmury zjevně nerozehnala, i když psala, že se bude snažit nebrat si urážky k srdci.

Julinka spáchala sebevraždu v pondělí pozdě odpoledne. Celý den se ale chovala jakoby nic – jen pár minut před smrtí mluvila dokonce se svou maminkou. „Někdy děti dokážou skutečně dobře předstírat, jak jsou psychicky v pohodě,“ vysvětluje psycholožka Alena Uváčiková.

Fotogalerie
17 fotografií