Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé svědectví zdravotní sestry: ISIS znásilňuje náctileté, jejich ošetřováním riskuju v Mosulu život

Zoufalá žena hledí na svůj rodný Mosul, který ovládá ISIS.
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
10. dubna 2015
19:37

Riskuje vlastní život, aby pomáhala ostatním. Zdravotní sestra Mary pracuje v iráckém Mosulu, který je celý ovládán teroristy ISIS, ilegálně jako opatrovnice znásilněných. S hrůzami, které vidí dennodenně na vlastní oči, se svěřila redaktorce magazínu Reportér. Zvažte, zda budete číst dál. Realitu světa ovládaného ISIS si nikdo z nás nedokáže představit.

Ze střechy nemocnice v Mosulu, pomocí satelitního internetu, mi už čtvrt roku píše tamní zdravotní sestra. Její svědectví o každodenním životě v centru Islámského státu nyní nabízím českým čtenářům,“ píše redaktorka Reportér Magazínu Markéta Kutilová.

Z toho, co jí Mary píše, tuhne krev v žilách. Ženy sice podle ISIS nemají právo pracovat, ale zdravotní sestry tvoří výjimku. Starají se totiž o zraněné džihádisty. Mary pak s několika dalšími tvoří skupinu odvážných sester, které se pod rouškou noci vydávají do utajených center pro znásilněné.

Kdyby džihádisté zjistili, co dělají, zabijí je. I proto chodí sestry ozbrojené. „Mám spoustu pacientek, mladých holek, které nosí pleny. Mají tak potrhané anusy, že nejsou schopny udržet stolici,“ píše Mary. Spoustu z jejích pacientek tvoří jezídky. „Pořádají se na ně doslova hony, každý chce mít svoji jezídskou konkubínu,“ dodává.

„Máme zde pět klinik. Týdně přijímáme přes dvě stě padesát žen a dívek. Kromě toho, že mají potrhané vagíny a řitní otvory, je většina z nich traumatizována, což bývá ještě větší problém než jejich fyzická poranění,“ dodává.

Místní kliniky platí kanadská organizace RINJ (Rape Is No Joke – znásilnění není vtip). Ta pomáhá obětem sexuálního násilí po celém světě, v Mosulu je však jediná. Snaží se minimalizovat škody napáchané teroristy. Mnohdy pomůže více starost sester než ošetření zranění.

Nejhorší na všem tom teroru je, že Mary a její dívky ošetřují i malé děti. ISIS totiž uzákonil sňatky s dívkami, kterým je teprve devět let. Měli jsme tu patnáctiletou jezídku, kterou análně znásilnili. Pak jí tam zavedli zbraň a vystřelili. Měla potrhaná střeva, ale přežila,“ vylíčila Mary.

Bojovníci DAESH (arabské označení Islámského státu – pozn. redakce) jsou posedlí sexem, mají povoleny i dočasné sňatky. Navíc jsou zvrhlí a praktikují ta nejhorší zvěrstva, jaká si normální člověk ani nedokáže představit,“ dodala. Po těchto slovech není možné uvěřit, že jsou radikálové z ISIS vůbec lidé.

pozorovatel2013 ( 19. srpna 2015 14:26 )

všem co podporuji muslimáky, džihád a terorismus přeji morovou smrt. jste odpad!!!

marti33 ( 10. července 2015 06:58 )

Odkud se tam vzali ty bílé terénní Toyoty vyráběné v Texasu?

marti33 ( 10. července 2015 06:56 )

Turecko, které tohle všechno podporuje má pořád bezcelní obchodní vztahy s EU. Proč už dávno na Turecko nejsou uvaleny sankce? Kde jsou ti co permanentně řvou za sankce proti Rusku?

violka4 ( 29. června 2015 22:58 )

asi by to chtělo pvně vyvraždit Ameriku protože tam je všechen zárodek zla jsou chamtiví je hodně lidí oni jsou převážně hloupí jen si myslí že někým jsou a my je podporujeme když on příjdou k nám tak my okamžitě anglicky ale oni nic když jsme tam my a proč jako mají snad jinou stolici ne už kysi mi m tchýně přvela výbavičku na dít z Ameriky a světe div s še bylo od nás made in czechoslovakia prodali nás havlové a klausové pitomci a vyčuranci poslat je k mslmákům je málo kééééž by unesli muslimáci prachatejm děti to bychom kokali jak by si hájili hranice

taktone ( 13. dubna 2015 20:29 )

jsou to zrůdy svět by měl zasáhnout je to horší zvěrstvo než za 2 světové války

Zobrazit celou diskusi