Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Barbaři z ISIS: 2 000 let staré sochy demolují samopaly i palicemi!

Autor: štš - 
4. dubna 2015
19:42

Na internetu se objevilo další video, na kterém barbaři z Islámského státu demolují starověké památky. V iráckém městě Hatra palicemi a samopaly ničí 2 tisíce let staré sochy zapsané do seznamu Světového dědictví UNESCO.

Podle fanatických džihádistů je potřeba podobné skulptury zničit, protože představují falešné modly a jsou v rozporu s jejich výkladem islámu. Proto si do několika chrámů v Hatře nanosili potřebné náčiní a dali se do »díla«.

Na záběrech je vidět, jak zamaskovaní šílenci lezou na žebříky a palicemi a kladivy rozbíjejí nesmírně cenné památky. Ty, které jsou moc vysoko, pak rozstřílí samopaly.

Není to zdaleka první případ. Před časem islamisté zdevastovali starobylé město Nimrúd, dokonce i za pomoci buldozerů. Podle odborníků části soch prodávají, aby měli finance na svou »svatou válku«.

djaba ( 5. dubna 2015 20:56 )

Myslím ,že jsem v sochách viděl ocelové dráty .Že by dávné kultury používaly armaturu ?

sores ( 5. dubna 2015 11:21 )

Toto může dělat jenom nekulturní dobytek bez IQ. Jsou to mrtvé kamenné věci a přesto vadí! To je hnus jaké má živočich myšlení!Jsou to podlidi kteří umí pouze skvěle vraždit.

mandat ( 5. dubna 2015 11:05 )

V dnesni dobe takovy vandalismus.Tosame,jak v Afganistanu rozstrilili vytesaneho Budhu.Jsou to neandrtalci.

andinenka ( 5. dubna 2015 09:13 )

Islám krom jiných nesčetných zákazů zakazuje výtvarné zbodobňování člověka a boha. Tito muslimové jen do důsledků uplatňují svou tolerantní víru.

ladybug ( 5. dubna 2015 04:39 )

A husiti dělali to samé, plenili, pálili, vraždili.

Zobrazit celou diskusi