Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přítelkyně vraždícího kopilota: Lubitz měl milenku Marii!

Autor: shp, so - 
2. dubna 2015
19:29

Muž, který poslal sebe a 149 lidí v airbusu společnosti Germawings vstříc smrti, měl milenku. Ačkoli byl zasnoubený a příští rok se měl ženit, kopilot Andreas Lubitz (†27) přiznal své nastávající Kathrin Goldbach (26), že má romantický poměr s letuškou, jejíž jméno je Marie.

K jeho přiznání došlo několik týdnů předtím, než záměrně navedl letadlo na srázy francouzských Alp. „Věřila jsem, že můžeme dostat naše partnerské problémy pod kontrolu. Kvůli tomu jsme také odjeli na týdenní dovolenou, abychom krizi překonali,“ sdělila Kathrin vyšetřovatelům.

Goldbach rovněž potvrdila, že Lubitz měl psychické problémy a že ještě v březnu navštívil neurologického specialistu. O sebevraždě ale nikdy předtím nemluvil. Podle německého Bildu bral navíc silná sedativa.

Lubitz se v airbusu aerolinek Germanwings zamkl v kabině a letadlo namířil na úpatí francouzských Alp. Poté si nasadil kyslíkovou masku, aby byl při vědomí až do samotného nárazu.

Video Pilot - masový vrah: Co se dělo, než záměrně poslal 150 lidí na smrt? - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

ixtlil ( 3. dubna 2015 04:41 )

Abych nezapomněl, takže kdy přijela Angela Merklová z nížiny v Německu na Tři Diecéze, tak asi na procházku v Alpách měla nasazenou masku dle Vašich zjištění už při výstupu z letadla i s předsedou vlády Rajoyem, že to ale na nich nebylo vidět, asi se holka Angela nějak rychle zakomodovala = nesedí Vaše horská teorie. Ale co není, může být. Třeba Angelu s maskou ještě uvidíme.

ixtlil ( 3. dubna 2015 04:33 )

Blábolíte nesmysly. Hlavní Město Mexica je 2420 m a není známo, že by bylo doporučováno se akomodovat na nedostatek kyslíku a po výstupu z letadla si nasadit masky a chodit s nimi po avenidě Juárez. Toho se nejspíš nedostává Vám. A že by dle Vašich zjištění tedy skoro každý turista v tomto městě měl výškovou nemoc, idiotismus. A nejspíš si kyslíkové masky nenasazují piloti ani cestující, co jdou na přistání v Dusseldorfu, ba ani cestujíc v Mexicu a aby Lubitz byl při vědomí při přistání a kvůli tomu masku, to může žící opravdu jen idiot. Jak se dotkli země, byli do 0.1 vteřiny mrtví, od chvíle prvního kontaktu během zlomku vteřiny je roztrhala setrvačná síla, proto je doteď sbírají. Takže o jaké akomodaci to žvaníte. To tak řečené vědomí s maskou nebo bez skončilo při prvním nárazu do 0.1 s. A jinak, to si pletete s kesonovou nemocí, ale to je opak, když je tělo ve vysokém tlaku, třeba už v 10 metrech máte už 2 hektopascaly (sice idioti píší, že jen jeden, ale je to blbost). Pči hladině moře je nejvyšší tlak s hlediska souše, tedy cca 1 hektopascal, prvních deset metrů vody dá další hektopascal, proto i jen jeden metr pod hladinou je 1.1 hektopascalu, takže ve 100 m je ne 10 ,ale 11 hektopascalů a tady se opravdu musí kvůli vysokému tlaku = kesonové nemoci užívat dekompresní časy. Ale u letadla nic takového není, asi si pletete moře se vzduchem. Teorie o tom, aby byl při vědomí při nárazu je nesmysl, sestupovali podobně, jako by sestupovali na letiště, na to se masky neberou. Jiná věc je, co se stalo doopravdy a zda nenastala dekomprese v důsledku závady, kterou chtějí zatlouci a hodit to na něj.

popocatepetl ( 2. dubna 2015 21:51 )

Ženská, ženská (nebo snad chlape?), takový blábol se jen tak nenajde! Vy povídejte něco o pomocné škole a o fyzikálních zákonech – sama jste snad nemohla absolvovat ani tu pomocnou školu!!! Víte, co se vám v hlavě stane, když velmi rychle klesnete o několik set výškových metrů? No, evidentně nevíte. A víte, co se vám v kabině stane, když vám do ní z nuceného okruhu přestane proudit vzduch? (K čemuž dojde nejčastěji, když v kabině vypadne elektřina), ale ten důvod nasazování kyslíkové masky v době, kdy je v kokpitu jediný pilot, je jiný). A úplně nejlepší je váš rozklad o tom, jak je to s obsahem kyslíku v atmosféře ve 2500m a 4000m! To by byla kule ve škole! Slyšela jste někdy něco o výškové nemoci? Jen si zkuste po krátkém letu z nížiny (třeba z Limy, která leží u oceánu) přistát v La Pazu! Stačí i v Cuzcu. Prvních pár hodin všechno príma a pak dorazí ta výšková nemoc, za špatných okolností můžete i umřít. Vaše plíce a mozek si na nižší tlak ve vysoké výšce a nižší obsah kyslíku v atmosféře musejí zvykat postupně, proto se do vysokých nadmořských výšek stoupá postupně a s aklimatizací. Jinak se vám může vytvořit v plících voda nebo otok mozku a když vás hodně rychle nedostanou do nižší nadmořské výšky, nebo do vaku s vyšším tlakem, je po vás. Po pár dnech si tělo zvykne, proto tam lidé normálně žijí, ale tělo potřebuje postupný pokles tlaku, jina se s tím nesrovná.

zhulena.vydra ( 2. dubna 2015 21:49 )

 Lubitz prý 6x denně šou#tal nastávající tchýni. Týden před katastrofou si koupil nový kuchyňský sporák, policie vydedukovala, že chtěl vařit pervitin. Dle sdělení spolužáka Kurta W. ze střední školy nosil celodenně pleny, měl deprese, protože těžko sháněl svou velikost. A nejvíc ho ubíjelo, že mu těsně před vánocemi 2014 rodiče sdělili, že Ježíšek neexistuje. Ve vzteku rozmlátil všechny modely letadýlek, začal koktat, spal zavěšený v kruzích. A toto vše vyvrcholilo katastrofou minulý týden. Spadlo letadlo a pohádky je konec.

moiaza ( 2. dubna 2015 21:29 )

A měl i kapavku. Dostal ji na Medarda a proto zvolil takový konec.

Zobrazit celou diskusi