Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Seniorka, která žila rok v sousedství mrtvoly: Lezou po mně brouci z mrtvoly!

Autor: kru, haj - 
29. března 2015
12:32

Obyvatelka bývalého domu s pečovatelskou službou v Karviné prožívá peklo na zemi. Štefánie Vrbová (69) žila rok vedle bytu, kde hnila mrtvola její sousedky (†61). Hmyz, který mumii rozežíral, nyní přelezl i do jejího bytu.

Paní Štefánie se proto uchýlila k zoufalému řešení. Spí totiž se sáčkem na hlavě! „Večer nemůžu ani spát. Jsem celá poštípaná. Dávám si pod sebe ručníky a na hlavu pytlík. Štípance viděli i doktoři. Jsem z toho všeho na dně. Chci jiný byt,“ říká plačtivě paní Vrbová.

„Není to normální. Od doby, co našli mrtvolu Marcely, neudělali nic. Akorát změnili původní ceduli, na níž byl nápis »Dům s pečovatelskou službou« na ceduli »Bytový dům«. Tak se tady řeší problémy,“ rozčiluje se seniorka Anna Blažková.

„Paní nepožádala ani sociálku, ani město o směnu bytu. Pokud by to udělala, už bychom to řešili. Firma prováděla dezinfekci v únoru a pokračuje v těchto dnech,“ tvrdí mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová.

A proč nechali dům přejmenovat? „Přejmenování je jen napravením zavádějícího názvu. Domy s pečovatelskou službou měly jiný režim. Ty názvy tam město léta nechávalo, ač pečovatelskou službu si tam už lidé sjednávají výhradně sami, adresně a dobrovolně. Není automatická a není součástí služeb k nájemnímu bytu jako takovému,“ dodala mluvčí.

Na podporu paní Vrbové se nyní chystá petice. „Tak to opravdu nejde. Jsme sice staří, ale celý život jsme pracovali, vychovávali děti – nemůžou s námi zacházet jako s odpadem,“ míní paní Blažková. „Petici podepíšou asi úplně všichni. Město by se mělo stydět za to, co nám naslibovalo a jaký je výsledek. Kdybych to věděla, tak jsem sem bydlet nešla,“ dodala Blažková.

Je to kožojed?

Kožojed obecný se živí zejména živočišnými zbytky, velmi často se s ním patologové setkávají na mrtvolách. Pokud nemá k dispozici keratin, což je bílkovina, kterou produkuje lidské tělo (vlasy, nehty a svrchní část pokožky), nepohrdne třeba obilím, moukou... Oběti sužuje bodáním.

zelena.karkulka ( 29. března 2015 23:30 )

 Ať si tam uklidí,tvl...kvůli tomuhle volat do Blesku

antiall ( 29. března 2015 21:19 )

 No jo matko takovej kožojed vás mohl okousat až na kost. .

naidka ( 29. března 2015 17:13 )

Google: Ve všech stadiích kožojed napadá kůži, kožešiny, vlněné textilie, rohovinu, ale i další potravinářské a textilní výrobky. Můžeme se s ním setkat v potravinářských provozech, na jatkách, koželužnách, v drůbežárnách, ale i v domácnostech. Je to nepříjemný a obtížný hmyz sužující své oběti bodáním i přenosem choroboplodných zárodků.

gogo ( 29. března 2015 17:07 )

Všechno vystěhovat, vyhodit, škvíry zaspárovat a vydesinfikovat totálně byt. Není jiné cesty. A ten byt po mrtvé proboha to samé !

hutnik ( 29. března 2015 17:07 )

Pokud po seniorce lezou brouci na obrázku, opravdu jsou to kožojedi, v jejich popisu Blesk nelže. Blesk ale lže v tom, že kožojed oběti sužuje bodáním. Věřím, že je paní poštípaná, ale nejspíš od roztočů, možná štěnic, nebo něčeho dalšího. Kožojed nebodá, nesaje, ani nekouše, jeho ústní ústrojí k tomu není uzpůsobené. Dokonce ani nepřenáší nemoci. V každém případě už dávno mohl být její pokoj během pár hodin čistý jako operační sál. Stačilo investovat pár stovek do dýmovnice Atak furmigator.

Zobrazit celou diskusi