Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ruská krize: Po vzoru Putina si snížily plat i striptérky!

Putinův příklad následují i moskevské striptérky.
Putinův příklad následují i moskevské striptérky.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
21. března 2015
09:13

Jeden z nejstarších striptýzových klubů v Moskvě si vzal příklad z prezidenta Vladimira Putina pro vlastní „protikrizový program“: snížil striptérkám výplatu o deset procent a zavedl „sociální slevy“ pro penzisty a penzistky.

„Všechny důchodce čeká třicetiprocentní sleva na striptýz a soukromý tanec,“ řekla populárnímu listu Komsomolskaja pravda mluvčí klubu Viola Mirovová. Sleva platí od 21:00 do 24:00, avšak lze ji uplatnit jen po předložení dokladu prokazujícího, že klient je skutečně penzistou, a osvědčení od kardiologa. „Máme tu tak hezké holky a kluky, že srdce nemusí takové vzrušení vydržet,“ vysvětlila mluvčí.

Pracovníci v noční zábavě prý podobně jako všichni ruští občané pociťují dopady ekonomické krize a chápou, že podnik se musí přizpůsobit novým podmínkám. Souhlasili proto se snížením výplaty o deset procent, jak tento měsíc učinil i prezident Putin. Ten ovšem do konce roku snížil mzdu o desetinu i premiérovi Dmitriji Medveděvovi a dalším státním činitelům.

Dalším „protikrizovým opatřením“ v podniku, který sídlí na moskevské třídě Míru, mají být slevy pro penzisty, kterým má příliv emocí z tance striptérek zvýšit chuť do života a celkově povzbudit organismus.

„Penzisté jako nikdo jiný potřebují podporu a pozornost. Nechci tvrdit, že lidé po padesátce jsou naši nejběžnější hosté, ale v klubu neplatí žádná věkové omezení. Ať přijdou i šedesátníci a sedmdesátníci. Hlavně, aby jim to zdraví dovolilo,“ řekla mluvčí.

Podle tisku se tak moskevský klub stává bezmála průkopníkem na poli sexuálního života seniorů v Rusku.

Ruská ekonomika se dostala během loňského a počátkem letošního roku do vážných potíží v důsledku výrazného poklesu cen ropy a pod tlakem sankcí, které vůči Rusku přijaly západní země kvůli roli Moskvy v ukrajinské krizi.

Komsomolskaja pravda se nezmínila o výši vstupného do klubu ani o výši odměn tanečnic či tanečníků.

Pokud jde ale o platy nejvyšších činitelů, ještě před letošním desetinovým snížením mezd na nejvyšších příčkách státní moci Putin loni v dubnu sobě a Medveděvovi plat více než zdvojnásobil. Učinil tak několik dní poté, co média informovala o příjmech státních činitelů za rok 2013. Šéf Kremlu byl na seznamu na jedné z posledních příček.

Loňský prezidentský dekret informaci o novém Putinově platu neobsahoval, uvedl jen, že měsíční plat hlavy státu a premiéra se zvyšuje 2,65krát. List Vedomosti tehdy vypočítal, že plat obou politiků se bude po zvýšení pohybovat kolem 570 000 rublů měsíčně (kolem 238 000 Kč). Do té doby činil 215 000 rublů. Průměrný plat byl loni v září v Rusku zhruba kolem 31 000 rublů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zauber ( 21. března 2015 11:42 )

Samozřejmě, že myslím ty větší, špinavější, nestoudně přeplácené, nic neriskující kurvy s imunitou.

gabreta ( 21. března 2015 11:36 )

Kterrý kurvy myslíš. Ty v Perlovce nebo ty v parlamentu??

zauber ( 21. března 2015 11:29 )

Naše kurvy nemají rády ruské kurvy, protože ruské kurvy se kvůli svému národu dokáží uskromnit a dokonce si i snížit plat. To by české kurvy nikdy neudělaly, protože naše kurvy jsou pro lidi ale pro demokracii a prozápadní "orientaci".

DBBS ( 21. března 2015 10:28 )

Drž pysk vesnickej burane a jdi si radši do kůlny vymrdat osla.

siroky11 ( 21. března 2015 09:45 )

A u nás si "ku.rvy" plat nesníží a to jich máme v čele dost. Spíše naopak, stále navyšují!

Zobrazit celou diskusi