Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hyena s milencem okrádala důchodce v domově pro seniory: Dostala 6 let!

Autor: ČTK - 
13. března 2015
11:05

Blonďatá hyena Petra Brožová vedla domov seniorů Petruška v Šestajovicích. Místo péče o seniory se však snažila napakovat. jednu z klientek obrala údajně o milion! Za okrádání seniorů dostala dnes u soudu 6 let.

Šest let vězení za podvody dostala dnes bývalá šéfka domova pro seniory v Šestajovicích u Prahy, sedmatřicetiletá Petra Brožová. Jejímu někdejšímu příteli, šestadvacetiletému Jiřímu Kunčarovi, udělil soud 2,5letou podmínku a dohled probačního úřadu. Dvojici hrozilo osmileté vězení.

Video Blonďatá bestie Brožová okrádala seniory: Bude dál bručet v base! - Martin Sekanina, Blesk
Video se připravuje ...

Podle obžaloby okradli mimo jiné seniorku o milion korun. Rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 9 není pravomocný a lze se proti němu odvolat. Podle rozsudku Brožová vymyslela výběr zhruba milionu korun z účtu čtyřiaosmdesátileté ženy trpící lehkou demencí. Dvojice ji prý odvezla do banky, kde vše zařídili.

Dvojice se prý dopustila i dalších devíti skutků. Státní zastupitelství Brožovou a Kučeru viní také z úvěrových podvodů, zpronevěr a neoprávněného opatření platebního prostředku. Poškození se připojili k trestnímu řízení s nárokem na více než 1,4 milionu korun.

Šestajovický domov Petruška v minulosti prověřoval krajský úřad. Brožová domov prý provozovala jen na základě živnostenského oprávnění jako ubytovnu. V zařízení byl také údajně nejméně jeden člověk odkázaný na pomoc druhých. Domov neměl registraci pro poskytování sociálních služeb. Podle Kanceláře veřejného ochránce práv žili lidé v domově ve špatných podmínkách. Brožovou navíc už dříve potrestal za podvody na seniorech soud v Kolíně.

lunatic ( 13. března 2015 11:17 )

Pokud to bylo papírově zaevidováno,jako ubytovna, no tak si z toho senioři vytvořili svůj domov seniorů zcela dobrovolně.Stejně tak si je zřejmě možné z ubytovny udělat muniční sklad,anebo i pěstírnu konopí - samozřejmě,bylo by zdvořilé požádat nejdříve majitele o svolení ... to dá rozum .

Zobrazit celou diskusi