Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Třináctiletý kluk bojoval v řadách ISIS: Zabila ho syrská armáda!

Autor: shp - 
11. března 2015
11:08

Vyrůstal ve francouzském Štrasburku, ve čtvrti Ampere, kterou zmítaly etnické nepokoje. Poté, co v bojích na území Sýrie padl v řadách ISIS jeho bratr, se rozhodl, že po boku teroristů bude válčit i on. A to, i když bylo Abú Bakru Faransovi teprve třináct let. Připojení k radikálům se mu ale stalo osudným. Chlapce potkal stejný osud jako bratra.

Abú Bakr Faransí je nejmladším francouzským bojovníkem ISIS, u nějž bylo odhaleno, že padl v Sýrii. Zemřel před dvěma měsíci,“ napsal na Twitteru novinář David Thomson. Dětského bojovníka zabila syrská armáda.

Chlapec odjel do Sýrie loni v létě s rodinou. Chtěli vyzvednout tělo padlého bratra Mohameda. V zemi nakonec zůstali a přidali se k ISIS. Nejdřív padl otec, poté jeho druhý syn. Osud matky a sester je nejasný.

Mladý džihádista pózoval na propagačních snímcích ISIS. Měl na nich automatickou pušku a zdvižený prst, což je pozdrav Islámského státu. Na smrt chlapce reagovali i samotní teroristé.

Podle komentáře z Islámského státu to byl dobrý mladý kluk. Byl odhodlaný, měl jsem ho rád. Zpráva o statečné smrti mě potěšila,“ převyprávěl Thomspon listu Daily Telegraph prohlášení bojovníka ISIS.

taktone ( 13. března 2015 18:27 )

Chvála Bohu o jednoho zmr.da míň

keep.smiling ( 11. března 2015 16:02 )

přesně tak. dříve dokonce bylo náboženství coby vyučovací předmět ve škole povinné!!

keep.smiling ( 11. března 2015 16:00 )

jak - že nemá z toho ještě rozum? Ve třinácti letech? Z malého hajzla vyroste velkej hajzl, "rozum" bude mít v každé "velikosti" stejný...

keep.smiling ( 11. března 2015 15:58 )

...ani jeho matku nelituju. stejně je ale podivné, když se uvádí u těchto lidí arabské jméno, ale francouzsá, nebo anglická národnost. Jaksi nepřirozené...nejlepší by bylo poslat je všechny zpět, vždyť existují i bohaté arabské země. Pročpak je nepřijmou?

obluda.pb ( 11. března 2015 15:32 )

Zpráva o statečné smrti mě potěšila,“ převyprávěl Thomspon listu Daily Telegraph prohlášení bojovníka ISIS. Mě to potěšilo taky

Zobrazit celou diskusi