Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Majitel nelegálního muničáku ve Slatině: Zadával i zvrhlou reklamu s popravou ISIS

Autor: ČTK - 
23. února 2015
20:06

Za reklamu s fotkou ze skutečné popravy humanitárního pracovníka islamisty dostal majitel obchodu Zelený sport jen pokutu. Větší obavu teď ale zřejmě má z trestu za své další podnikání. Tím jsou totiž sklady munice ve Slatině u Vysokého Mýta, které vyklízí policie.

Zelený sport použil ve své reklamě na útočné pušky v časopise Střelecká revue záběr z popravy Davida Hainese, zveřejněné loni radikály z hnutí Islámský stát. Fotku doplňuje nápis „S holýma rukama můžete být brzy na kolenou“ a text informující, že obchod nabízí největší výběr kalašnikovů v „křesťanské Evropě“. Podle policie zbrojař nespáchal trestný čin, ale dostal pokutu od živnostenského úřadu. Výši pokuty za reklamu úřady nezveřejnily.

„Výši sankce nemůžeme dle platného správního řádu zveřejnit, avšak v případě porušení zákona o reklamě hrozí jejímu zadavateli pokuta až dva miliony korun,“ řekl České televizi mluvčí krajského úřadu Dominik Barták. Podle ČT bude pokuta výrazně nižší, než činí horní hranice. Majitel obchodu Martin Rudolf se chce proti pokutě odvolat bez ohledu na výši sankce, uvedla televize.

Rudolfovi patří také firma Multiagro, jejíž muniční sklady ve Slatině u Vysokého Mýta nyní vyklízí policie. Z areálu bylo podle Rudolfa odvezeno například ženijní náloživo, jehož součástí je i semtex, přestože podle Českého báňského úřadu nemá firma povolení pořizovat ani skladovat výbušniny. Munice byla i v nezkolaudované budově. Případ policisté vyšetřují jako nedovolené ozbrojování a obecné ohrožení z nedbalosti.

4858 ( 24. února 2015 00:55 )

Bude plakat před soudem,že žil slušný život-prase

308win ( 23. února 2015 20:50 )

Protože mají strach z toho že jim Národ řekne co si o tom myslí.

308win ( 23. února 2015 20:48 )

Si z nás už dělají dámské přirození, občane vždyt už jsou normy kolik jich musí vzít třeba na fízláckou školu na úkor jiných co na to mají ps. nikdy sem se nesnažil vstoupit do toho zboru.

308win ( 23. února 2015 20:45 )

Nedělá si .... jen upozornoval dopředu co s náma mají v zámyslu naši mírumilovní sousedé s mohamed vírou . Jinak ten přesun bych mu nechal zacvakat do posledního haléře.

cabogaj ( 23. února 2015 20:43 )

Souhlas. Konečně budou mít přednost dostat práci. Jak jim to závidím, ha, ha, ha.

Zobrazit celou diskusi