Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Temné pozadí nejkrásnějšího psa světa: Jeho panička byla teroristka!

Autor: shp, štš - 
20. února 2015
15:28

Je malý, chlupatý a k sežrání. Ši-tzu jménem Raketa se stal pro 139. ročník nejprestižnější psí výstavy světa tím nejkrásnějším hafanem. Jeho malinkaté hlavě však nikdy nedojde, kdo je ve skutečnosti jeho panička, která se o něj láskyplně stará. Svého času to byla hledaná teroristka! Po krku jí šla i FBI.

Westminster Kennel Club Dog Show, které se letos účastnilo 2700 psů ze 192 plemen, má hned 7 kategorií. Tu nejpopulárnější – společenská plemena – vyhrál hafan Raketa.

Větší pozornost než vítěz však stále budí jeho panička. Patty Hearst totiž bývala teroristkou a zároveň jednou z nejznámějších obětí tzv. Stockholmského syndromu (jev, při kterém se vytvoří silný vztah mezi únoscem a jeho obětí).

Vnučku tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta (†88) v roce 1974 unesli teroristé z organizace Symbionese Liberation Army. Patty se poté do jednoho z radikálů zamilovala.

Vzala si ho a k extremistické levicové skupině se přidala a zároveň se stala její tváří. S dalšími teroristy a se samopalem v ruce ještě tentýž rok přepadli banku v San Francisku!

V roce 1975 byla zatčena a odsouzena za terorismus na 7 let. Po čtyřech letech ve vězení jí však prezident Jimmy Carter dal milost. Hearst se od minulosti distancovala.

Terorista jí kdysi prý vymyl mozek. „Člověk se mění a já dnes vedu úplně normální život. Mám dcery a vnoučata a miluju pejsky,“ nechala se Hearst slyšet na výstavě.

naidka ( 20. února 2015 17:39 )

Tento pes se jmenuje Raketa.

naidka ( 20. února 2015 17:15 )

Dyť jsi psala, že máš strašidlo - anebo šídlo?

naidka ( 20. února 2015 17:10 )

Není to pejsek Barbie a Kena? K nim by se skvěle hodil. Pes má vypadat jako PES, to se o tomto ťuntíčkovi-ňuňánkovi říct nedá.

xxxx678 ( 20. února 2015 15:47 )

Teroristka nemůže mít NEJkrásnějšího psa světa,když toho mám já - Jack Russell terriér - Seznam.cz to potvrdil!!!

Zobrazit celou diskusi