Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Případů smrtící eboly ubývá: Lidé však útočí na doktory!

Autor: ČTK - 
19. února 2015
08:36

V západní Africe přibylo v týdnu do 15. února 128 nových případů eboly. Jde o první pokles v počtu nově nakažených za poslední tři týdny. Kvůli odporu, se kterým se v některých oblastech setkávají zdravotníci, se nicméně i nadále nedaří epidemii zastavit, uvedla ve své nejnovější zprávě Světová zdravotnická organizace (WHO).

Guinea hlásí 52 nových případů, Sierra Leone 74, z toho 45 v metropoli Freetownu. I když jsou údaje o počtu nakažených povzbudivé, zdravotníci musí i nadále čelit velkým výzvám, sdělila WHO.

V každé z těchto tří zemí došlo ve srovnání s předchozím týdnem k nárůstu počtu bezpečnostních incidentů souvisejících s odpovědí na epidemii eboly,“ dodala organizace s tím, že dochází zejména k výhrůžkám a násilí proti zdravotnickému personálu.

V Guineji bylo odsouzeno 23 lidí, kteří se dopustili násilných činů proti zdravotníkům nebo ve zdravotnických centrech. Odsouzení dostali tresty ve výši od šesti měsíců do jednoho roku. Epidemie smrtící eboly si dosud vyžádala životy 9365 osob z celkového počtu 23 218 nakažených.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi