Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putin má 5 bilionů a je bohatší než Bill Gates, tvrdí investor

Autor: Petr Šour, zrk - 
18. února 2015
05:29

Z miláčka Moskvy veřejný nepřítel číslo jedna! Podle předního investora Billa Browdera je Putin zloděj, který je s majetkem 5 bilionů korun nejbohatším mužem světa!

Bill Browder (50) jako šéf společnosti Hermitage Capital Management pomohl Putinovi (62) zbohatnout, ale ani obrovské výdělky nakonec neumlčely ruskou nedůvěru a hněv.

„Když se začaly stahovat bouřkové mraky, Browder z Ruska utekl a chytře odtud vyplavil i většinu peněz svých investorů. Putin vzápětí prolustroval banky a úřady, hledal peníze, které tam už nebyly,“ píše o dramatickém odchodu Browderových investic z Ruska britský deník The Independent.

Browder teď o poměrech v Rusku napsal knihu. A v ní lze najít řadu šokujících tvrzení... Například:

Prvních 8 až 10 let u moci Putin razil heslo: Ukradni, co můžeš!

Hodně investorů včetně mě si myslí, že Putin je nejbohatším mužem světa. Věřím, že má okolo dvou set miliard dolarů (5 bilionů korun).

Soudím tak podle obratů ruské ekonomiky za posledních 14 let a podle množství peněz, které nebyly vynaloženy na nemocnice a školy, kam byly určeny.

Všechny prezidentovy peníze jsou uloženy v nemovitostech, na švýcarských bankovních kontech, v akciích a fondech, které ovládají jeho nejbližší.

Putin a jeho pochopové dali kvůli penězům zavraždit Sergeje Magnického, mého právníka.

Nejmocnější jsou v Rusku ti, kteří mohou zatýkat nepohodlné lidi. A Putin má takových kumpánů spoustu.

William F. Browder (přezdívka Bill) vystudoval Stanford a Chicagskou univerzitu. Je vnukem bývalého šéfa Komunistické strany USA, ale přitom přesvědčený kapitalista. Poté, co měl problémy v USA kvůli placení daní, se odstěhoval do Británie. V Rusku strávil 10 let, původně se považoval za Putinova přítele. Jeho kniha Rudá výpověď se nyní stala velkým hitem, cituje z ní i CNN.

tgbb. ( 22. března 2015 17:58 )

Putin si nakradl více, než si Gates vydělal.

marie60 ( 19. února 2015 08:19 )

Tak to by byl konec s námi se všemi. Copatá Julča taky dřív vypustila z rypáčku,že by Rusko chtěla spálit jadernými zbraněmi.Ted´ o ní není nějak slyšet.

marie60 ( 19. února 2015 08:15 )

tgbb. ..napřed prndali, že Putin umírá na rakovinu a pak si zas vymysleli jinou nemoc. Američtí agresoři , kteří mají radost z toho, kolik zemí už rozesr.ali.

marie60 ( 19. února 2015 08:12 )

 

istyl ( 18. února 2015 20:22 )

tenhle na fotce v pravo je taky nemocnej))

Zobrazit celou diskusi