Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Němci ukradli českou naftu, a pak nám ji draze prodali! Má v tom prsty Viktoriagruppe

Ze skladu státní nafty zmizelo 6,3 litru pohonných hmot!
Ze skladu státní nafty zmizelo 6,3 litru pohonných hmot!  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
12. února 2015
11:52

Divné věci se děly od roku 2010 s českou naftou - měla ji koupit německá firma Viktoriagruppe, která nám ji zase prodala. Jenže podle záznamů žádná nafta ze skladu neodjela. Podle evidence tam ale přesně to množství chybí!

Podvod. Toto slovo ve skladech státní nafty, která je uložena v německém Krailingu, zaznívá v posledních dnech asi často. Složitý případ se týká 6,3 milionu litrů nafty v hodnotě 80 milionů korun.

Podle všeho měla proběhnout tzv. obměna starého paliva za nové - firma Viktoriagruppe zmíněné množství odkoupila a zase prodala. Jenže fyzický pohyb podle záznamů neproběhl - nafta sklad prostě neopustila. Přesto zde podle měření přesně toto množství chybí!

Firma Viktoriagruppe je v současné době v insolvenčním řízení a jenom v Česku dluží 600 milionů korun. Jenže podle vedení firmy, které se za podivné pohyby nafty ve skladu mělo zodpovídat, tvrdí, že nemělo dojít ani k obměně. Ale na tu existují dokumenty - konkrétně faktury.

„Naše mateřská společnost si loni odkoupila nějaké množství pro vlastní obchody. Z nich ale potom nějak sešlo, tak naftu prodala správě rezerv zpátky. Daňový sklad tedy reálně žádná neopustila,“ sdělil serveru lidovky.cz jednatel české pobočky Viktoriagruppe Lubomír Novotný.

Jenže podle prosincového měření nám stále vycházejí úplně jiná čísla. Je tedy možné, že by naftu někdo přečerpával z jedné nádrže do druhé, aby to vypadalo, že jí je požadované množství?

st.rec ( 12. února 2015 21:23 )

Německý skladník možná jen na pokyn českého zlodějpolitika a do česka dovezl český dopravce na pečlivě vybranou adresu.Prachy jedou kamsi na Kajmany a tady si někdo žije na vysoké úrovni privatizátora a neznámou adresou.

lukreciaborgia ( 12. února 2015 17:59 )

Proč by to hloupým čechům Germáni znovu neprodali??Češi se bránit nebudou a když,tak stejně nemají šanci s Germanama něco vyhrát,takže o co jde????

Zobrazit celou diskusi