Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Čína popravila důlního magnáta: Prý to byl mafián!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK - 
9. února 2015
08:09

Čínské úřady dnes popravily důlního magnáta, který měl vazby na nejstaršího syna bývalého šéfa domácí bezpečnosti Čou Jung-kchanga, který je sám v ohnisku vyšetřování kvůli korupci. 

Liou Chan, bývalý šéf důlní skupiny Hanlong Group, byl popraven v provincii Chu-pej. K trestu smrti byl odsouzen v květnu loňského roku. Liou, který svého času býval 230. nejbohatším člověkem v Číně, stanul před soudem s 36 dalšími osobami. Obviněni byli z vraždy a provozování toho, co státní sdělovací prostředky označily za „gang ve stylu mafie“. 

Dnes byl podle oficiální tiskové agentury Nová Čína popraven také Liouův mladší bratr a tři další odsouzení.

zarazenyprd ( 9. února 2015 09:47 )

Popravy za korupci a krádeže u nás? Nemožné! Vládne ČSSD! Snopková a bývalý sociálnědemokratický ministr financí Ivo Svoboda (byli v únoru 2005 pravomocně odsouzeni na pět let do vězení za vytunelování mělnické firmy Liberta). Wolf (původně ČSSD, později nezávislý) prodal projekt za těžké prachy, který je volně ke stažení na internetu. Za další krádeže je trestně stíhán za milionové podvody s dotacemi prostřednictvím fy UT2002, Odsouzen, ale nástupu trestu se vyhýbá, tak jej honí interpol. Mrština(čSSd), který dokázal podvést státní úředníky ODS a vyrazit z nich milionové státní dotace na nevěstinec, Procházka, který ukradl půl miliardy (ale zatím je na útěku, takže ani nestačil podat přihlášku do ČSSD) - a ještě jakési psisko, aby měli více členů: http://zpravy.idnes.cz/clenem-cssd-je-pes-ma-prukazku-a-plati-prispevky-ftl-/domaci.asp?c=A080611_22 5409_domaci_lf

tgbb. ( 9. února 2015 09:40 )

U nás to nepřichází v úvahu. Vládnoucí ČSSD drží nad zloději ochrannou ruku. Viz zamítnutí zákona o zákazu výkupu kradených kovů.

ninka64 ( 9. února 2015 09:27 )

ninka64 ( 9. února 2015 09:27 )

To by bylo u nás mrtvých, kdyby trest smrti za korupci, zlodějinu a podvody platil u nás. Celá ODS, TOP 09, ale i v dalších stranách je zlodějů a gaunerů a na ně navázaných mafiánů požehnaně. Škoda , že se u nás za to netrestá smrtí.

joudajoudovy ( 9. února 2015 08:56 )

jeste Ivos Langeru a Stanik Grossu.... Druhy jmenovany jiz narazil na mlyny a doklepava.

Zobrazit celou diskusi