Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Na Ukrajině dopadl granát na nemocnici: Boje už odsuzuje i papež!

Autor: ČTK - 
4. února 2015
12:46

Na východě Ukrajiny pokračují boje a přibývají oběti, a to i mezi civilisty. Dělostřelecký granát dnes v poledne dopadl na jednu z nemocnic v Doněcku a podle úřadů si vyžádal mrtvé i zraněné. Zabíjení na Ukrajině dnes ve Vatikánu odsoudil papež František. 

Nejvyšší představitel katolické církve při pravidelné generální audienci před 7 000 věřícími označil za skandální, že na Ukrajině mezi sebou bojují křesťané. Poukázal přitom na zhoršující se situaci a rostoucí počet obětí mezi civilním obyvatelstvem. V této souvislosti vyzval mezinárodní společenství, aby učinilo více pro návrat k dialogu, který jediný vede k obnovení míru. 

Ruská agentura TASS tvrdí, že při ostřelování Doněcku ukrajinskou armádou dopadl jeden granát na nemocnici. Městský úřad pouze informoval o zásahu nemocnice a o upřesňování obětí. Další ruská agentura RIA Novosti cituje povstalecké zdroje, podle nichž zahynuli čtyři lidé. 

Podle OSN neustálé ostřelování a stupňování bojů na východě Ukrajiny přineslo v posledních třech týdnech smrt nejméně 224 civilistům. Celkový počet obětí ozbrojených střetů v oblasti Donbasu od loňského dubna stoupl na 5 358 mrtvých. 

Podle ranních informací armádních mluvčích přišli během uplynulých 24 hodin o život další dva vojáci a 18 bylo zraněno. Na druhé straně prý bylo zlikvidováno 18 rebelů a 55 zraněno. 

japos22 ( 4. února 2015 21:52 )

Tobě asi ladí vraždění civilistů, tobě netlačí, ty tam máš nasráno

japos22 ( 4. února 2015 21:51 )

Ty jsi debíííl Oni si nebombardují vlastní nemocnice

marmat ( 4. února 2015 17:45 )

 NECHTE miláčkové netolerantní a protiameričtí (ve všech případech a za každých okolností) PAPEŽE aby se divil, stejně jako se diví všichni civilizovaní lidé celé Evropy a zbytku světa nad zvěrstvy separatistů organizovaných a podporovaných Putinem.....

jaromir123 ( 4. února 2015 13:59 )

Papež nepřímo potvrdil, že víra nemá smysl, ale on se bude stále držet svého koryta.

marmat ( 4. února 2015 13:34 )

 Pro děti typu 75PEDRO !To musí být výška IQ ....občanská válka je dirigovaná z Moskvy až do úplného sebezničení a může za to Amerika? Nutná je vaše léčba pedro

Zobrazit celou diskusi