Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Další drsné obvinění primáře Havránka: Způsobil smrt mého syna, tvrdí matka

Doktor Jiří Havránek čelí dalšímu drsnému obvinění
Doktor Jiří Havránek čelí dalšímu drsnému obvinění  (Autor: Foto pro Blesk – Jan Šilha)
Autor: ljš - 
4. února 2015
08:24

Přirovnala ho k Mengelemu! Maminka Jakuba N. (†18) je přesvědčená, že smrt jejího syna způsobil bývalý primář klatovské nemocnice Jiří Havránek. Jeho brutální zákrok podle ní všechno odstartoval...

Syn paní Ireny, která se svým příběhem oslovila televizi Prima, trpěl od malička cystickou fibrózou, se kterou se jezdil léčit každé tři měsíce do Prahy. Pak ale bohužel dostal virózu, která jeho zdraví silně ohrožovala, a musel být hospitalizován v Klatovech.

„Kuba byl normálně přijatý, pak pan doktor rozhodl, že půjde na ten nápich, a tam to probíhalo tak, že ho téměř 7 hodin řezal do tepen a způsobil mu pneumotorax,“ obvinila klatovského primáře paní Irena.

Její slova dokládá i zápis, který sepsal samotný Jakub poté, co musel být převezen do Fakultní nemocnice v Plzni. „Kolem 12.00 pan doktor H. začal napichovat tyto kanyly. Bohužel ani po několika pokusech se mu stále nedařilo napíchnout ani jednu ruku. Na mé připomenutí, že to udělá v narkóze vždy jen odvětil, že už to určitě půjde. Po dvou hodinách tedy kolem 14.00, jsem byl už na tolik unavený bolestí, že už jsem neměl ani sílu mu opakovaně říkat, ať to udělá v narkóze, jak jsme se dohodli,“ stěžoval si a pokračoval, že pak sice následovala krátká přestávka, kterou si vymohl, pak ale lékařova marná snaha začala nanovo a trvala několik dalších hodin.

„Chci, aby už ten člověk nemohl nikomu udělat, co udělal mému synovi. Když mi to syn vyprávěl prvně, tak já jsem úplně viděla ten koncentrační tábor a toho Mengeleho, jak tam ničí ty lidi,“ plakala paní Irena. Podle ní stál lékařův brutální zákrok na počátku zdravotních komplikací jejího syna, ze kterých se už nedostal a po roce a půl zemřel.

Právě na „zálibu“ v mučivém napichování jehel a kanyl upozorňovali i jiní rodiče malých pacientů z klatovské nemocnice. Ti nyní žádají po zařízeni odškodnění. Trestní řízení vedené proti primáři Havránkovi bylo ale zastaveno pro nepříčetnost.

Sám bývalý primář si na Jakubův případ vzpomněl, řekl ale, že nijak nepochybil a podobné komplikace jsou bohužel u takových pacientů časté.

Raduzarch ( 9. března 2020 00:46 )

Já se přidávám. Je to špína, nic víc ....

Raduzarch ( 9. března 2020 00:44 )

Souhlas... Měl by okusitto samé.

atakdale ( 6. února 2015 09:23 )

přesně tak

atakdale ( 6. února 2015 09:22 )

ty drž hubu ty debi.le dementní

atakdale ( 6. února 2015 09:22 )

tvl to je čur.ák že by měl chcípnout a nejdřív by mu měli dělat to samý co on dělal těm dětem krypl zkur.venej

Zobrazit celou diskusi