Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Primář obviněný z trýznění dětí: Končí v rakovnické nemocnici!

Autor: ljš - 
2. října 2014
09:43

Zatajil, že trpí psychickou poruchou, kvůli které nesmí vykonávat práci lékaře. Po klatovské nemocnici, z níž primář Jiří Havránek odešel poté, co se provalilo, že nepřiměřenými zákroky týral malé pacienty, se s ním rozloučilo i vedení nemocnice v Rakovníku.

Vedení rakovnické nemocnice s Havránkem o odchodu jednalo už minulý týden, lékař byl ale na nemocenské. Primářova výpověď dohodou je platná k 25. září. "Ze strany nemocnice bylo jednání velmi korektní," řekl dnes Havránek. O dalších svých plánovaných krocích nechtěl na základě dohody s právníky mluvit.

Klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová přitom v úterý znovu otevřela už jednou odložený Havránkův případ. Rodiče malých pacientů si na něj stěžovali, že neadekvátními lékařskými zákroky jejich děti týral. Bývalý primář veškerá obvinění odmítá.

Na policii se letos obrátili téměř ve stejnou dobu rodiče asi deseti pacientů se stížnostmi, že lékař na přelomu let 2012 a 2013 způsobil jejich dětem bolestivá zranění, například při zavádění kanyl. Havránek se už dříve vyjádřil, že by kauza mohla být účelová, nechtěl ale nikoho obvinit.

Policie, která se případem zabývala pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ale případ v polovině září odložila. Podle znaleckého posudku bývalý primář trpí psychickou poruchou a v době svého počínání nebyl trestně odpovědný. Havránek při nástupu do rakovnické nemocnice pravděpodobně nepřiznal, že trpí maniodepresí.

Na podporu primáře vznikla v Rakovníku petice a lékaři z pražské Thomayerovy nemocnice sbírají podpisy na petici pro objektivní posouzení celého případu.

sajgonn ( 10. února 2015 18:04 )

 Normalne ta prima a ostatni media me dostavaji proc to nedali drive do televize ze nekomu ublizil zase z toho nekdo chce profitovat chudak chlap i kdyz se dokaze ze to nedelal takovy debilni lidi to roznesou ale omluvit uz se neumi nejlepsi je svadet vse na doktory ale rodice sou z obliga kdyz synacek zacne trebas fetovat a mama to nevi tak to neni mozne ze by moje dite neco delalo hruza fuj lidi stydte se!!!!

mopr6 ( 4. února 2015 10:18 )

Není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu

e.44 ( 2. října 2014 12:30 )

Kromě toho, že je ta nemoc neslučitelná s výkonem lékařského povolání, tak jsem před pár lety, kdy se jí ještě říkalo maniodeprese, zažila člověka, který v depresivním stavu týral psy a kočky. Je jasné, že ne každý s touto nemocí někoho týrá, samozřejmě někdy těch nemocí může být najednou víc, ale i maniodeprese, tedy spíš stav těžké deprese při této nemoci, mohou u některých jedinců provázet sklony k sadizmu. Proto je nutné přistupovat ke každému člověku s maniodepresí individuálně a pokud se sadizmu dopouští, je nutné objektivní lékařské vyšetření, které určí jestli je sadizmus té osoby spojem s maniodepresí nebo jestli ten člověk trpí krom této nemoci nějakou úchylkou.

tokarev ( 2. října 2014 12:14 )

Jsem zhnusen tím,jakou "reklamu" dělá Blesk a jiná média tomuto primáři.Já osobně trpím stejně jako on bipolární afektivní poruchou a znám spoustu lidí co se s touto nemocí léčí a NIKDO netýrá nebo neubližuje malým dětem,jak je tu uvedeno.Primař pokud týral malé děti musí mít ještě nějakou úchylku.Nedivil bych se,kdyby se od teďka ještě víc dívali přes prsty na psychicky postižené občany zdraví lidé.Než něco vypustíte do éteru tak si laskavě zjistěte co je to za nemoc a nedělejte z těchto lidí zrůdy. Chce se mě blejt Blesku,Novo atd.

e.44 ( 2. října 2014 11:37 )

Trpí psychickou poruchou neslučitelnou s výkonem lékařského povolání a dostane výpověď dohodou? To si snad dělaji srandu Felčaři hnusný držej při sobě ať je to sebevíc neetické, ať to hraničí s trestným činem Už jenom to že s tou nemocí vykonával praxi hraničí s trestným činem - pokud nebudu zatím soudit podle zatím neprokázaného týrání, takže vykopnout, napsat pravdivé reference a už nikdy nikde jako lékaře nezaměstnat.

Zobrazit celou diskusi