Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Češi, tenhle výzkum se vám bude líbit: Pivo snižuje riziko Alzheimera!

Podle vědců snižuje pití piva riziko onemocnění Alzheimerem i Parkinsonem.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: vk - 
8. února 2015
07:59

Tomu se říká parádní výmluva, proč si skočit s kamarády na pivo! Čínští vědci tvrdí, že pravidelné pití chmelového moku snižuje riziko Alzheimerovy a Parkinsonovy nemoci!

Způsobuje to hořká látka xanthohumol (Xn), která se vyskytuje v chmelu. Z výzkumů totiž vyplynulo, že dokáže výrazně zpomalit šíření degenerativních onemocnění, která převážně postihují mozkovou kůru.

„V tradiční čínské medicíně se chmel používá k léčbě nejrůznějších onemocnění už po celá staletí,“ řekla doktorka Ťien-kuo Fangová o výzkumu, který byl publikován v časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry.

„Kromě toho má Xn antioxidační, protizánětlivé či protirakovinné účinky,“ dodala lékařka. Pánové, i tak ale stále platí – všeho s mírou! Pokud se domů vrátíte z hospody po čtyřech, manželku slovy o blahodárných účincích piva jen těžko obměkčíte.

Tým, který se soustředí kolem doktorky Ťien-kuo Fangové, už začal s testováním látky Xn na laboratorních krysách.

milan1959 ( 15. dubna 2015 10:05 )

"Pánové, i tak ale stále platí – všeho s mírou! Pokud se domů vrátíte z hospody po čtyřech, manželku slovy o blahodárných účincích piva jen těžko obměkčíte": Bohužel v některých rodinách to tak funguje i po čtyřech pivech

univerzalnizena ( 8. února 2015 17:00 )

♫♪ ♪♫ ♫♪ ♫♫♪ ♪♫ ♫♪ ♫♫♪ ♪♫ ♫♪ ♫

zaviracispendlik ( 8. února 2015 11:16 )

taky jsem to četla

zaviracispendlik ( 8. února 2015 11:15 )

minulý týden jsem četla, že alkohol způsobuje zvýšené rizik mozkové mrtvice. No pana němce nedostanete, ale budete dementní díky mrtvici

namhal ( 8. února 2015 09:14 )

Včera jsem četl když budu pít pravidelně 2 piva denně tak si zkrátím život o 5 let.

Zobrazit celou diskusi