Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ulice smrti v Sýrii: Mrtvá těla radikálů z ISIS vyrovnali do řady!

Autor: zr, ČTK - 
31. ledna 2015
12:43

Jde o děsivý vzkaz. Kurdové jsou připraveni hájit město Kobani, které leží nedaleko hranic s Tureckem, do posledního dechu. Chtějí zastavit rozpínavost Islámského státu. Popravené válečníky přitom vyrovnali do řady v ulici smrti. Zaleknou se islamisté? Zatím to tak nevypadá, krvavé boje pokračují!

Během bitvy ve městě Kobani, které je až nebezpečně blízko Evropy, kurdští bojovníci zabili stovky příslušníků Islámského státu. Další džihádisté umírají v menších přestřelkách i větších bojích.

Po boji zbylo z města jen málo. Trosky jsou, kam jen oko dohlédne a ulice „zdobí“ mrtvá těla nepřátel. Jinak město zeje prázdnotou. 

Obyvatelé utekli do uprchlických táborů a neví, kdy a zda se budou moci vrátit. Nemají, kam jinam by šli. Tábory jsou však přelidněné. Největší tábor leží hned za hranicemi Turecka - s kapacitou 35 000 lidí.

Přestože se zdá, že bojovníci IS byli v Kobani zatlačeni na ústup, úřady varují lidi před návratem do města. Nemůžou si být jisti, že je oblast dostatečně zabezpečená. Čtyři měsíce krvavých bojů je nabádají k obezřetnosti. Stovky vesnic v této oblasti jsou totiž nadále pod kontrolou džihádistů. Ostřelování vesnic na západ od Kobani vedlo k úmrtí mnoha civilistů.

Islamisté poprvé přiznali porážku v Kobani

Ozbrojenci z IS přitom nyní poprvé přiznali, že byli v syrském Kobani poraženi. Na videozáznamu, který se objevil na internetové stránce stoupenců radikálů, dva islamisté říkají, že hlavním důvodem, proč byli donuceni stáhnout se z města, byly letecké údery spojenců. Americké velení v sobotu oznámilo, že od pátku podniklo v Iráku a Sýrii dalších 27 náletů.

tymitaky ( 31. ledna 2015 15:44 )

Ty palce nahoře by ti Turci nepochválili.

odetka.odetka ( 31. ledna 2015 13:13 )

dobra prace

milosuvadvokat ( 31. ledna 2015 12:57 )

Hnus flus, v dnešní době, to nejsou lidi. IQ horší jak kobyla1

Zobrazit celou diskusi