Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zmizení letu MH370 byla to nehoda, rodiny obětí dostanou odškodné, prohlásila letecká společnost

Autor: ČTK - 
29. ledna 2015
12:25

Malajsie oficiálně označila případ letadla společnosti Malaysia Airlines, které před rokem zmizelo s 239 lidmi na palubě na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu, za nehodu. Neštěstí podle úřadů nikdo nepřežil. Prohlášení otvírá cestu k odškodnění rodin obětí.

Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines zmizel z obrazovek radarů v noci na 8. března loňského roku. Předpokládá se, že se zřítil v jižní části Indického oceánu západně od australského pobřeží poté, co se z neznámých důvodů odklonil od své trasy. Pátracím týmům se navzdory rozsáhlé mezinárodní operaci zatím nepodařilo objevit žádné trosky.

Malajsijské úřady dnes oznámily, že hledání trosek letadla pokračuje, všech 239 osob na palubě ale nyní úřady považují za mrtvé.

"S těžkým srdcem a hlubokým zármutkem prohlašujeme, že let MH370 společnosti Malaysia Airlines se stal obětí nehody," řekl v televizním projevu šéf malajsijské agentury pro civilní letectví Azharuddin Abdul Rahman. "Předpokládá se, že 239 pasažérů a členů posádky na palubě letu MH370 přišlo o život," dodal.

Někteří příbuzní obětí dostali už loni od pojišťoven počáteční odškodné 50.000 dolarů (1,2 milionu Kč). Úřady jim však sdělily, že ohledně plného odškodného je třeba vyčkat, dokud nebude letadlo definitivně prohlášeno za ztracené.

zarazenyprd ( 29. ledna 2015 12:51 )

To letadlo sestřelil Obama. Prakem. Já jsem ho viděl.

Zobrazit celou diskusi