Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Krvavé teroristické útoky v Paříži: Obvinili první podezřelé!

Autor: ČTK - 
21. ledna 2015
10:14

V souvislosti s nedávnými pařížskými atentáty byli předběžně obviněni první čtyři muži. Byli napojeni na střelce z košer obchodu Amédyho Coulibalyho. Uvalena na ně byla vazba.

Pařížská prokuratura oznámila, že čtyři muži jsou prvními obviněnými v souvislosti s třídenním terorem v Paříži a okolí. Události z druhého lednového týdne si vyžádaly celkem 20 obětí včetně tří atentátníků, které zastřelila policie.

Pařížský prokurátor François Molins dnes oznámil, že čtveřice byla v noci na dnešek předběžně obviněna z terorismu. Muži jsou podezřelí z poskytnutí logistické podpory Coulibalymu a mají zůstat za mřížemi do dalšího vyšetřování.

Tři ze čtyř obviněných jsou podle prokurátora stíháni konkrétně kvůli tomu, že Coulibalymu opatřili zbraně. Coulibaly nejdřív 8. ledna na předměstí Paříže zastřelil policistku a o den později také čtyři rukojmí v košer obchodu.

Oběma útokům předcházel 7. ledna masakr v redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, při němž bratři Said a Chérif Kouachiové zabili 12 lidí.

jarypadlo ( 21. ledna 2015 21:46 )

Mezi oběti započítejme i pečovatelku o paterčata.útočnice byla stejně hnědá jako atentátníci.

charles009 ( 21. ledna 2015 10:46 )

ukamenovat!!!!

Zobrazit celou diskusi