Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manžel zmizelé matky 4 dětí: Byl zproštěn obvinění! Jenže, kde je jeho žena?

Autor: dce, ČTK - 
12. ledna 2015
12:28

Janu Paurovou hledá policie už téměř dva roky, beze stopy zmizela v únoru 2013. Scénář vraždy se všem zdá nejpravděpodobnější, jenže k potvrzení této domněnky chybí tělo. Janini příbuzní jsou přesvědčeni, že ji zavraždil její manžel Pavel. Ten svou ženu fyzicky napadal a po jejím zmizení bez zjevné lítosti hledal novou partnerku na seznamce. Těchto obvinění ho ale dnes soud zbavil!

Jana Paurová zmizela loni na začátku února. Její manžel nahlásil zmizení po dvou dnech. Policie opakovaně prohledala okolí Slavětína na Lounsku, kde rodina žila, nenašla ale žádné stopy. Stovky policistů letos v červnu prohledávaly studny, břehy potoků, lesy i pole.

Kriminalisté prošetřují čtyři varianty jejího zmizení. „Jednou je nešťastná náhoda, další je sebevražda, nemůžeme vyloučit, že se stala obětí trestného činu, a nemůžeme vyloučit ani to, že stále žije,“ řekla už dříve krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Paur veškerá obvinění odmítal, ale obžaloba byla podpořená mnoha svědky. Obviněný se ovšem snažil svalit vinu na manželku. „Když se manželka napila, byla agresivní. Házela po mně věcmi, jednou na mě vytáhla nůž. Hádali jsme se kvůli jejímu pití, které mi vadilo. Modřiny měla od toho, jak jsem ji chytil, když se do mě pustila, nebo jsem ji posadil na sedačku. Ale netýral jsem ji,“ vypovídal podle serveru iDnes.cz.

Do výčtu věcí, kterých se měl Paur proti své ženě dopustit, toho patří ovšem mnohem víc – údajně se na svou ženu v noci vykálel, zamykal jí mrazák a jídlo dával na příděl. Jiní ovšem Paura hájí – Jana prý dost pila, jídlo měla vyměňovat za alkohol. Veškeré týrání si měla vymýšlet, dokonce zanedbávala péči o děti.

U podivné rodinky dokonce zasahovala i policie – volal je sám Paur, když se Jana opila a vyváděla před dětmi. Jana tvrdila, že její manžel lže, ale dechová zkouška potvrdila opak. Důkaz o tom, že by Paur ženu napadl, měl soud jen jeden – všechno ostatní bylo jen z doslechu.

Pravděpodobně z tohoto důvodu byl Paur osvobozen z obvinění údajného týrání manželky.

6010 ( 13. ledna 2015 16:02 )

Také by mne zajímalo, zda zmizela zcela bez prostředků a bez dokladů.To je dost podstatná věc.Protože si neumím představit, že bych opustila rodinu jen tak v zástěře, bez ničeho.Zda-li pak se o toto někdo zajímal? Zda zmizelo s ní i její oblečení a tak.Vždyť nemůže někde přebývat tak dlouho jen tak.Dle mého názoru jí zabil.Ale jak mu to dokázat, bez těla? Je to podobný případ, jako Kramný.Jen oni vědí, jak to bylo.

123automobil ( 13. ledna 2015 11:37 )

Přesně!!!!!!

petrkramnypresident ( 13. ledna 2015 11:31 )

"zamykal jí mrazák a jídlo dával na příděl" Paní asi moc žrala polárkáče

6010 ( 13. ledna 2015 10:12 )

Málokterá matka od 4 dětí by je opustila ze dne na den bez rozloučení.Tomu nevěřím.A proč mají děti z Paura strach? Vždyť mu to kouká z očí.

aliennn ( 13. ledna 2015 10:11 )

Lidi vzpamatujte se, co to je za diskusi? Jediné co lze s jistotou říct je, že 4 děcka ztratila mámu, a otec je při nejmenším dost podezřelej...je mi těch dětí líto...

Zobrazit celou diskusi