Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dramatická srážka vlaků v Poříčanech očima čtenářky Blesk.cz: Zachránilo mě, že jsem skočila do uličky!

Autor: shp - 
31. prosince 2014
13:55

Skřípání brzd, náraz, tříštění skla a panika. Tak to vypadalo včera na hlavní trati z Prahy do Kolína u Poříčan, kde se srazil rychlík a osobní vlak. Čtenářka Blesk.cz podala o srážce svědectví, které vypovídá o napjatosti situace.

Čtenářka Libuše popsala, jak dramatickou srážku prožila. „Seděla jsem v prvním vagonu u prvního okénka, které schytalo první náraz, od zranění mě zachránilo to, že jsem ve vteřině, kdy to začalo o sebe skřípat, skočila na podlahu do uličky,“ napsala Blesk.cz.

Měla větší štěstí než několik cestujících, kteří po srážce utrpěli lehká zranění. „Jsem bez zranění,“ dodala Libuše. Asi sedm dalších cestujících takové štěstí nemělo, museli být ošetřeni kvůli lehkým zraněním.

„Vlaky se srazily asi 500 metrů od nádraží v nízké rychlosti,“ prohlásil mluvčí středočeské policie Jakub Vinčalák. U neštěstí pomáhali také středočeští hasiči, zhruba po hodině však odjeli. Podle jejich mluvčího Ladislava Holomčíka se vlaky střetly při výjezdu z nádraží. „Jeden vyjížděl oprávněně, druhý ne,“ upřesnil.

essppo ( 31. prosince 2014 17:28 )

To muselo být drama,titulek zní jako by jí skok do uličky zachránil život i když ostatní utrpěli „jen" lehká zranění.

Zobrazit celou diskusi